Hacker nasıl yakalanır ?

ABD ve Avrupa polisinin korkulu rüyası haline gelen Evyapan'ı yakalayan Türk polisi, Avrupalı polislere "Sanal korsan nasıl yakalanır?" dersi verecek.

Hacker nasıl yakalanır ?

Kurduğu "Danmarket.ws" sitesinden sahte ATM/BTM tuş takımı ve kart giriş haznesi ile post cihazları pazarlayan ve hacker'lık (internet korsanı) "Chao" takma adlı Çağatay Evyapan, ABD ve Avrupa'daki birçok bankanın korkulu rüyası haline gelmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'nın aylar titiz çalışmaları sonucu cezaevine gönderilen Evyapan'ın yakalanması Türk polisine dünyada büyük prestij kazandırdı.

FBI BİLE PEŞİNDEYDİ, SIR OPERASYONLA YAKALANDI - KARELER

KOM Dairesi Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü, operasyondan sonra tüm dünyanın bilişim polislerinin üyesi olduğu mail grubuna, "Chao'yu aramanıza gerek kalmadı biz yakaladık" mesajı attı. FBI dahil birçok ülkenin bilişim polisi, KOM Dairesi'ne tebrik mesajları yolladı. Operasyon Avrupa Polis Ofisi'nin (EUROPOL) ev sahipliğinde Hollanda'nın Lahey kentinde yapılacak olan uluslar arası "Skimming" (Sahte ATM cihazları üretme) toplantısına da damgasını vurdu. 16 Eylül'de başlayacak olan ve üst düzey bilişim polislerinin katılacağı toplantıya "KOM Daire Başkanlığı'nı "katılımcı" olarak davet eden EUROPOL (Avrupa Polis Ofisi), baskından sonra fikir değiştirdi ve Evyapan'ın yakalanmasıyla ilgili bir sunum yapmasını istedi. Toplantıya katılımcı olarak davet edilen Türk polisi, AB ülkelerinin polis müdürlerine Chao'yu nasıl yakaladığını anlatacak. Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve polis, 10 ülkedeki çetelere ATM düzeneği ve post cihazları satan Çağatay Evyapan'ın servetini mercek altına aldı. Tuzla'daki lüks villa, özel araba dışında sanal korsan Evyapan'ın sahte ATM düzenekleri ve post cihazlarından elde ettiği kara paraları nasıl akladığı araştırılıyor. BUGÜN
<< Önceki Haber Hacker nasıl yakalanır ? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER