Her ürettikleri yalan, bir öncekinden daha akılsızca

Havuz medyasının acemice hazırlanan dünkü suikast haberi, 'bu yayınlarla amaçlanan ne?' sorusunu sordurdu.

Her ürettikleri yalan, bir öncekinden daha akılsızca

Samanyolu Yayın Grubu Ankara temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu, iktidar medyasından servis edilen ve özensizce hazırlanan bu garip haberlerin amaçlarını ve kurgudaki mantık hatalarını yazdı. 
İşte o yazı

***
İftira çukurunda gömüldükçe gömülüyorlar

Ankara’nın derin dehlizlerinde hazırlanıp havuz medyasından servis edilen kumpas senaryoları iğrençleşerek devam ediyor.

CHP’ye yönelik şantaj kasetleri iftirasının, iki gazetenin manşetinden verilmesinden sonra “doğrusu bu kadar pespayeleşecekleri düşünülemezdi” demiştim.

Yanılmışım.

Meğer pespayeliğin de ötesinde rezilleşebiliyorlarmış.

Çünkü artık gözlerini kan bürümüş.

Derin dehlizlerde masa başı oluşturdukları diyalogları, Fuat Avni’nin yazışmaları diye piyasaya sürüp cemaate kumpas kuranlar, bu kez daha da akıllara zarar bir senaryo hazırlamış.

Güya cemaat Sümeyye Erdoğan’a suikast yapacakmış.

Bir önceki kasetli şantaj yalanı gibi, bu suikast iftirası da tamamen bir algı operasyonu. Ancak bu da çok özensizce hazırlanmış ve mantıksızlıklarla dolu.

Maalesef vatandaşı kendi zeka seviyelerinde sanıyorlar.

Amaçları ne ?

1-Seçime doğru cemaatin üzerine öyle yalan ve iftiralarla gidelim ki; toplum cemaatin korkusundan bize sarılsın.

2-Türkiye mağduru her zaman sever. Öyle bir mağduriyet oluşturalım ki; toplumun şefkat ve merhamet duygularını sömürüp onları etrafımızda toplayalım.

3-Cemaatin, bir insanın çocuğuna kastederek ona evlat acısı yaşatmayı amaçladığı düşüncesi üzerinden, toplumda “bunların ne kadar kötü insanlar olduğu” algısı oluşturalım.

4-Üstelik iğrenç planlarına alet ettikleri kişinin bir kız evlat olması üzerinden, babaların kız çocuğa olan düşkünlüklerini, annelerin de duygularını sömürelim.

5-“Biz zaten aylardır söylüyorduk bunların her yolu mubah gördüğünü, işte bakın neler planladıkları ortaya çıktı” diyerek kendi yalan tezlerimizi güçlendirelim.

6-Yine işin içine CHP’yi karıştırarak, bir süredir dillendirdiğimiz “cemaat-CHP işbirliği” algısının büyük yalanlarla toplumun kafasına işlenmesini sağlayalım. CHP’nin de böyle canice bir suikast planına onay verdiği algısını oluşturalım.

7-Böylelikle siyaseten iktidarın en yakın rakibi olan CHP’yi de seçim öncesi etkisiz hale getirelim.

Fakat bütün bunları planlarken yine çok büyük mantık hataları yapıyorlar.

Şimdi azıcık düşünenin rahatlıkla görebileceği bu suikast senaryosundaki mantıksızlıklara bakalım.

1-Bir insana suikast yapacak birileri bunu twitter üzerinden doğrudan mesajla mı birbiriyle paylaşır ?

2-Üstelik Fuat Avni olduğunu iddia ettikleri kişi olan Emre Uslu, eski bir emniyetçi ve istihbarat uzmanı. Twitter’ın genel ve DM mesajlarının takip edildiğini bilmeyecek ve oradan suikast planı paylaşacak kadar akılsız mı bu insan ?

3-Bırakın bir emniyetçi ve istihbarat uzmanını, normal zekaya sahip biri bile, planladığı bir suikasti niçin başkasıyla paylaşsın ? Bu kadar büyük ve riskli bir planı paylaşmak bunun deşifre olma riskini artırmaz mı ?

4-Kaldı ki; attığı twitlerde sürekli kendisini bulmak için MİT, TİB ve savcılıkça özel ekipler kurulduğunu ve kendisinin tespit edilebilmesi için her türlü imkanın seferber edildiğini yazan Fuat Avni’nin, bunları bile bile twitter üzerinden suikast planı paylaşması ne kadar mantıklı ?

5-Sözde suikast yalanının paylaşıldığı iddia edilen kişi de bir siyasetçi olan CHP milletvekili Umut Oran. Bu işin siyaseten kimin işine yarayıp yaramayacağını hesap etmez mi ?

6-Ayrıca twitterdan karşılıklı doğrudan mesajlaşabilmek için kişilerin birbirini takip etmesi gerekiyor. Burada yazıştıkları iddia edilen kişiler karşılıklı takipleşmiyor, hiç de takipleşmemişler. Nasıl oluyor da teknik olarak imkansız olan bir yazışma yapılmış olabiliyor ?

7-Bu suikast planı yazışmalarının geçen Ocak ayının sonuda yani 20 gün önce yapıldığı iddia ediliyor. Seçime gidilirken sizi yok etmeye çalışan birinin çocuğuna suikast düzenlemek için herhalde deli olmak gerekir.

8-Cemaat kendisini bitirmeye çalışan birinin çocuğuna suikast düzenleyerek onu mağdur konuma düşürüp onu toplumsal olarak ve siyaseten niye daha da güçlendirsin ? CHP de niye buna destek versin ?

9-İstihbaratçıların klasik olayları okuma şablonu vardır. Şimdi herkes “bu kimin işine yarar” sorusuna cevap versin. Sizce tam da seçim arifesinde Erdoğan’ın kızına yönelik bir suikast sahi kimin işine yarar ?

10-Ayrıca cemaat Sümeyye Erdoğan’a niye suikast düzenlesin ? Bunun mantıklı tek bir izahı yok.

11-Cemaatin emniyette, istihbaratta, akademi dünyasında güçlü olduğu ve bu alanlarda yetişmiş uzman elemanları bulunduğu hep belirtiliyor. Bu alanlarda bu kadar güçlü olan cemaatin böyle bir suikastin kendisine geri dönüşünü analiz edememesi düşünülebilir mi ?

12-Cemaat bütün dünyada hoşgörü hareketi olarak biliniyor, barışa yönelik hizmetleriyle tanınıyor. Şiddet ile hiçbir ilişkisi olamayacağını bütün dünya biliyor. 200’e yakın ülkede faaliyet gösteren cemaat, bir suikastle kendisinin dünyadaki bu imajını yıkar mı ? Hiçbir şey bu imajı feda etmeye değmez.

Neresinden baksanız apaçık kumpas olduğu sırıtan bir durum var karşımızda.

Aslında şuna da şaşırmamak lazım.

Bir televizyon dizisi üzerinden, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin, polislere Tahşiyeciler ile ilgili operasyon talimatı verdiği kumpasını kurabilecek zekaya sahip bir ekipten, ancak twitterdan suikast planının paylaşıldığı bir senaryo üretilebilirdi.

Belli ki Ankara’nın derin dehlizlerinde, seçime gidilirken hem masum insanlara karşı hem de siyaseti dizayn etmek için masa başı kumpas senaryoları tezgahlanıyor.

İşin en acı ve ibretlik tarafı da bu kirli kumpası planlayanların, gözü dönmüşlüklerine bir evladı alet edebilecek kadar insanlıktan çıkmış olmaları.

Aslına bakarsanız kendi kendilerine deşifre ettikleri bu kumpastan sonra, şimdi bir de çakma suikast tezgahlıyorlarsa bu saatten sonra onu da kimse yemez.

Maalesef yalan ve iftira batağına düşenler çıkmak için çırpındıkça daha da batıyorlar. İftira çukuruna gömüldükçe gömülüyorlar.

Fakat bir şeyin farkında değiller. Her ürettikleri yeni yalan ve iftira, bir öncekinden daha da akılsızca olduğundan kendinden öncekilerin varsa ufacık bir inandırıcılığı onu da yok ediyor.

Bu gidişle bir yıldır akla hayale gelmedik yalanlarla suçladıkları cemaati, sonunda kendilerini iftira bataklığında yok ederek tertemiz aklayacaklar.

aakadiroglu/twitter
<< Önceki Haber Her ürettikleri yalan, bir öncekinden daha akılsızca Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER