Hocaefendi ile çekilen o fotoğraf kıyameti koparmış!

Fethullah Gülen Hocaefendi ile çekilen fotoğrafının ardından Toktamış Ateş bakın neler yaşamış...

Hocaefendi ile çekilen o fotoğraf kıyameti koparmış!

"1995'te Hoşgörü Ödülleri gecesinde Toktamış Ateş, Fethullah Gülen ile el ele tutuştuğunda Cumhuriyet Gazetesi'nde fırtınalar koptu."

Bugün TV’de yayınlanan Erkam Tufan ile Analiz programına telefonla bağlanan Cumhuriyet Gazetesi eski yazarı Aydın Engin, merhum Toktamış Ateş'in gazeteden nasıl ayrılmak zorunda kaldığını anlattı. İşte Engin'in ifadeleriyle o dönem yaşananlar...
 
* Cumhuriyet yönetimiyle sorun olmadan dostça bıraktığımda, yönetici olmayı bıraktıktan sonra Toktamış ve ben köşe yazarıydık. Toktamış daha az geliyordu gazeteye ben her gün geliyordum hemen hemen. Dolayısıyla Fethullah Gülen ile el ele tutuştuğu fotoğraf çıktığı zaman ne düşündüğünü, bunu nasıl açıkladığını bilmiyorum ama bunun Cumhuriyet Gazetesi içinde de, Cumhuriyet okurları arasında da fırtınalar koparacağını bilmemek için çocuk olmak lazım. 

* Nitekim koptu da... Gazete içinde bugün iyice milliyetçi çizgilere savrulmuş kimi arkadaşlarımız, gazetenin panosu dediğimiz merdivenin hemen altındaki küçük panoya 'Tokta ile aynı yerde çalışmak istemiyoruz' falan anlamında imzasız bir şey astılar. Onun altına merdivenden çıkarken yazı işleri katından onu gören veya bundan haberi olanlar ‘bende’ diye eklemişler. Hatta ben de orada bir şaka yaptığımı hatırlıyorum, sizler gazetecisiniz buradaki “de” ler ayrı yazılır diye bir not yazmıştım.

* İmzasını koyamayacak kadar medeni cesareti olmayanlar hak ediyordu bence bu itirazı... 

* Daha sonra da Tokta ile İlhan Selçuk’un bir konuşma yaptığını, bu konuşmanın saygısızca bir konuşma olmadığını, karşılıklı ‘ya Cumhuriyet senin bu yaptığını taşıyamaz, Cumhuriyet okuru bunu taşımaz, nasıl yapalım ne dersin' diye sorduğunu ben Tokta’dan dinledim. 

* Buna cevaben de ‘abi siz bana diplomatik bir dille istifa et ayrıl diyorsunuz’ demiş. İlhan Selçuk da yüzüne bakıp gülmüş. Benim Tokta’dan dinlediğim buydu, çok kaba ve onur kırıcı yerlere gitmeden Tokta, Cumhuriyet'ten bu yöntemle uzaklaştırıldı.

Sunucu Erkam Tufan'ın "Daha önce de duymuştum, 'bir daha bana bu tür uyarılar yapmayın lütfen' diye Toktamış Ateş, İlhan Selçuk’a demiş mi?" şeklindeki sorusuna Aydın Engin şöyle cevap verdi:

"Evet bunu ben atladım sadece kısa kısa dediğiniz için. Bu uyarılar Toktamış Ateş’e yapıldıktan sonra cevaben, ‘abi size saygım var ama bir daha lütfen bana bu tür uyarılarda bulunmayın, bu ne size yakışır ne de bana uyar’ dediğini kendisinden dinledim. Bunu bir sohbet arasında İlhan Selçuk da doğruladı. Yani Tokta asla geri adım atmadı diye."


<< Önceki Haber Hocaefendi ile çekilen o fotoğraf kıyameti koparmış! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER