İşçi Partisi, o manşet yüzünden Akit'i protestoya gitti

Yeni Akit Gazetesi'nin Cumhurbaşkanlığı sarayına yönelik eleştirilere karşı 'Ak-saray'ı bırak Atatürk OÇ'ye bak' başlıklı haberi üzerine İşçi Partisi Öncü Gençlik Üyeleri, haber üzerine Halkalı'da bulunan Yeni Akit'in önünde basın açıklaması yaptı.

İşçi Partisi, o manşet yüzünden Akit'i protestoya gitti

Protestoya Akit çalışanlarının ve yöneticilerinin de katılması üzerine hakaretlerle ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Yeni Akit Gazetesi'nin Cumhurbaşkanlığı sarayına yönelik eleştirilere karşı 'Ak-saray'ı bırak Atatürk OÇ'ye bak' başlıklı haber yapması, bazı kesimlerin tepkisini çekti. İşçi Partisi Öncü Gençlik Üyeleri, haber üzerine Halkalı'da bulunan Yeni Akit'in önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Öncü Gençlik İstanbul İl Başkanı Uğurcan Yardımoğlu gazetenin bu hakaretleri ilk defa yapmadığını belirterek,"Mimarlar Odası'nın AKP'nin çürüme dönemi korku eseri AK-saray'a açtığı davaya karşılık vermek için "Ak-saray'ı bırak Atatürk OÇ'ye bak" diye düzeysiz bir başlık atmıştır. Kendine gazeteci demekten vazgeçmesi gereken bu gerici merkez, milletimizin değerlerine yönelik bu alçaklığı ilk kez yapmıyor. Her 10 Kasım'da milletimizin bir bağlılık göstergesi olarak ifade ettiği 'olmasaydın olmazdık' söylemine 'olmasaydın da olurduk' diye karşılık veren bu gazete geçenlerde manşetten küfrederek başlattığı saldırıyı Atatürk Devrimlerine 'köpekleştirme' yakıştırması yaparak devam etti. Bu kadar pervasızlaşmalarının sebebi herhalde bu ülkenin gençliğini vatansever-devrimcilerini hesaba katmamış olmalarıdır. Hesaplarını bozmaya geldik"dedi.


Yaklaşık 50 Öncü Gençlik Üyesinin bulunduğu eylemde bir Akit çalışanı slogan atan eylemcilere kovayla su atarak grubu tahrik etti. Grup üyeleri "Öncü Gençlik geliyor, Ak-it'ler Amerika'ya" pankartları açıp, "Atatürk gençliği görev başında" sloganları attı. Yeni Akit Gazetesi Müessese Müdürü Nuri Karahasanoğlu'da eline mikrofon alarak Akit çalışanları ile birlikte protestoculara "Komünist köpekler Moskova'ya" diye karşılık verdi. Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu da gruba "Sizin ağababanız gelsin" diyerek protestocu gruba karşılık verdi. Akit gazetesi Müessese Müdürü Nuri Karahasanoğlu'nun eylemcileri tahrik edici hareketlerde bulunması üzerine emniyet güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Eylem sırasında gazetecilere de bazı Akit gazetesi çalışanları tepki göstererek müdahale etti.

1 A haberleri'>TOMA, 1 Akrep çok sayıda çevik kuvvet polisi de gazete binasının önünde güvenlik önleminin alındığı eylemde grup sloganlar atarak olay yerinden uzaklaştı.

Zaman
<< Önceki Haber İşçi Partisi, o manşet yüzünden Akit'i protestoya gitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER