İstanbul'da olaylı 1 Mayıs!

İstanbul Beşiktaş'da 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'e yürümek isteyen grupla polis arasında gerginlik yaşandı.

İstanbul'da olaylı 1 Mayıs!

Valilik "Taksim kutlamalara uygun değil, yasak" dedi; sendikalar ısrarını sürdürdü. Marjinal gruplar yine sahneye çıktı.


Sabah erken saatlerden itibaren Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanan aralarında TKP, İşçi Partisi ve Halk Evleri üyelerinin de bulunduğu gruplar, Taksim Meydanı'na doğru yürümek istedi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, grubu dağılmaları için uyardı. Uyarıya rağmen dağılmayan gruptakilere polis, tazyikli su ve biber gazı  ile müdahale etti. 

Yüzü kapalı bazı kişiler polise taş ve şişeler atarak karşılık verdi. Gruptakiler ara sokaklara dağıldı. Daha sonra tekrar bir araya gelen gruplar, polise taş ve şişeler atmaya devam etti. Göstericilerin attığı taşlar sebebiyle çok sayıda basın mensubu yaralandı. DHA kameramanı Zeki Günay'ın kafasına ve koluna isabet etti. Hafif şekilde yaralanan Günay için ambulans çağrıldı.

TAŞ VE MOLOTOFLA SALDIRDILAR!
Okmeydanı'ndan yürüyüşe geçerek Şişli Camisi'nin önüne gelen yüzleri maskeli gruba polis, biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler de polise taş ve molotof kokteyli attı.
Şark Kahvesi'nde toplanan yüzleri maskeli göstericiler, terör örgütü DHKP/C lehine slogan atarak yürüyüşe geçti. Göstericiler, Darülaceze ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahını takip ederek, Sıracevizler Caddesi'ne ulaştı. Hasat Sokak'tan Şişli Camisi'nin önüne çıkan grubun ilerlemesine izin vermeyen polis ekipleri, barikatla önlem aldı. Polis ekipleri, dağılarak başka sokaklara yönelen göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler de polise taş, havai fişek ve molotof kokteyli attı. EMNİYET'TEN AÇIKLAMA
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, daha önceki açıklamalarda da özellikle belirtildiği gibi, kendileri için bir istismar vesilesi olarak değerlendirmek isteyen küçük marjinal gruplara Beşiktaş Barbaros'ta güvenlik güçlerince müdahalede bulunulduğu kaydedildi. Açıklamada, diğer bölgelerde sükunetli bir tablonun muhafaza edildiğinin  görüldüğü aktarıldı. DİSK KORTEJİNE MÜDAHALE Aralarında DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun da bulunduğu grup, Halaskargazi Caddesi'nden Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Caddeyi kapatan polis, grubu önce sözlü olarak uyardı. Uyarılara rağmen yürüyüşe devam eden gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Gruptan bazıları atılan biber gazından etkilendi. Dağılan grup ara sokaklara kaçtı. 
BARBAROS BULVARI TAŞLARLA DOLDU Beşiktaş'ta toplanan marjinal grupların polise attıkları taşlar adeta yolları doldurdu. Ellerinde Türkiye Komünist Partisi (TKP) bayrağı bulunan grubun kaldırım taşlarını ufak parçalara ayırıp emniyet güçlerine fırlattığı görüldü. Polisin gazla ve tanzikli suyla müdahalesinin ardından gruplar ara sokaklara dağıldı. Atılan gaz basın mensuplarının bulunduğu kısma da geldi. Duman arasında kalan kameramanlar çekim yapmaya devam etti. Polis müdahaleye ara verdikten sonra görüntüler daha da netleşti. Beşiktaş Barbaros Bulvarı adeta taşlarla doldu. İŞYERLERİNE DE ZARAR VERDİLER
Halaskargazi Caddesi'nde eylemciler sokakları birbirine kattı. Polisin üzerine çöp konteynerlerini yuvarlayan grup, sapanla taş atarak saldırdı. Polis de gruba tazyikli su sıkarak müdahale etti. Panzere de taş atan korsan göstericiler, çevredeki iş yerlerine de zarar verdi. Dükkanların camları kırıldı, sokak aralarında birçok araç hasar gördü.  YARALANANLAR HASTANEYE KALDIRILDI İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde yaralananlar Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Bu arada 1 Mayıs'ta görev yapan bazı gazeteciler de çeşitli yerlerinden yaralandığı için hastaneye geldi. Öte yandan ambulanslarda çalışan şoför ve hemşireler, biber gazından etkilenmemek için maske taktı.
<< Önceki Haber İstanbul'da olaylı 1 Mayıs! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER