İstanbul'da ulaşım kilit! İptal üstüne iptal geldi

İstanbul'da yoğun sis ulaşımı olumsuz etkiledi. Dikkat, sis yarın da devam edecek.

İstanbul'da ulaşım kilit! İptal üstüne iptal geldi

İstanbul'da ‘sis’ uçuşları, vapur seferlerini iptal ettirdi. İşten eve dönmeye çalışan İstanbullular zorlu bir sınav verdi. İstanbul'da yaşayan vatandaşlara bir de uyarı geldi. Yetkililer, sisli havanın yarın öğlene kadar etkili olacağını ifade etti.

VALİ MUTLU'DAN SİS TWEETİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,İstanbul'da etkili olan sis ile ilgili Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Mutlu, "İstanbul'da etkili sis nedeniyle deniz trafiğinde ve hava alanlarında ulaşım aksadı. Sisli hava yarın öğlene kadar etkili olacak." dedi.. 

VAPURLAR İPTAL EDİLDİ

İstanbul'u kaplayan sis yoğunluğu saatler 17:30'u gösterdiğinde ulaşıma tam anlamıyla darbe vurdu. Şehir hatları vapur seferlerinin tümünün gün içinde 3 kez iptal edilmesiyle, iş çıkış saati olduğu için trafikte yoğunluk arttı. İstanbullular Marmaray'a akın etti, duraklar doldu taştı, kuyruklar dışarıya kadar uzadı.

MARMARAY'DA SİS YOĞUNLUĞU

Eminönü İskelesi'ne gelen yolcular vapur seferlerinin iptal olduğunu öğrenince Marmaray ile Anadolu yakasına geçmek istedi. Marmaray istasyonlarında aşırı yoğunluk oluştu. Yüzlerce yolcu Sirkeci Marmaray İstasyonu'nda saatlerce beklemek zorunda kaldı. Büyük yoğunluk yaşanan Marmaray girişlerinde görevliler izdihamı önlemek amacıyla yolcuları kontrollü olarak içeri aldı. Bazı yolcular, metrobüs ve otobüslerle Anadolu yakasına geçti. Marmaray istasyonunda sık sık yoğunluğun olduğu yönünde anonslar yapıldı. 



NOT: Yukarıdaki fotoğraf Hürriyet'ten alınmıştır.

HAVA ULAŞIMI DA ETKİLENDİ

İstanbul'daki yoğun sis hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na bir çok uçak iniş yapamadı. Görüş mesafesinin 200 metre altına düşmesinden dolayı Pegasus Havayolları'nın İzmir, Trabzon, Ankara, Antalya, Samsun, Tiflis, Tahran, Beyrut, Omsk, Tel-Aviv ve Ercan, Anadolujet'in Adana, THY'nin Ankara ve Air Manas'ın Bişkek'den gelen uçakları Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemedi. Uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi.

Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda sis nedeniyle tüm seferler iptal edildi.

Ajanslar

<< Önceki Haber İstanbul'da ulaşım kilit! İptal üstüne iptal geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER