İşte saldırının yapıldığı oda

Danıştay 2. daire başkanı ve üyelerine yönelik silahlı saldırının yapıldığı yer, basına gösterildi. İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER...

İşte saldırının yapıldığı oda

Saldırganın, ikinci daire üyelerinin toplantı yaptığı yere girdikten sonra solunda bulunan toplantı masasına yöneldiği ve ardından saldırıyı gerçekleştirdiği belirtiliyor. OLAYIN GELİŞİMİ Danıştay İkinci Dairesi Başkanı Mustafa Birden, üyeler Ayla Gönenç, Mustafa Yücel Özbilgin, Ayfer Özdemir ve Kamuran Erbuğa'dan oluşan beş kişilik heyet, sabah saat 09.30 sıralarında gündemindeki dosyaları görüşmek üzere Danıştay ek binasının beşinci katında toplandı. Tetkik hakimi Ahmet Çobanoğlu da dosyalarını anlatmak üzere toplantıya katıldı.
FOTOĞRAF: AA Saldırgan otomobilini Necatibey Caddesi üzerine park ettikten sonra yürüyerek Danıştay'a geldi. Bu sırada yan taraftaki Orduevi'nin kameralarına takılan Arslan, avukat kimliğini göstererek binaya girdi.
FOTOĞRAF: AA 2. Daire'nin bulunduğu ek binaya yürüyen Arslan, asansöre bindi ve 6. katta indi. 2. Daire'nin bulunduğu 5. kata yürüyerek inen Arslan, çay servisi yapılırken silahını çekerek odaya daldı. 11 el ateş eden Arslan'ın silahından çıkan kurşunlar Birden, Özbilgin, Gönenç, Özdemir ve Çobanoğlu'na isabet etti. Üye Kamuran Erbuğa, saldırı sırasında masanın altına girerek yara almadan kurtuldu. Odadaki çaycı da yaralanmadı. Odadan ayrıldı.
FOTOĞRAF: AA Saldırgana, tünelin çıkışında Danıştay'da görevli bir polis memuru müdahale etti. O sırada saldırgan bir el ateş etti
FOTOĞRAF: AA
FOTOĞRAF: AA
FOTOĞRAF: AA
FOTOĞRAF: AA Kana boyanan oda polis incelemesinin hemen ardından temizlenmiş.
FOTOĞRAF: AA Masanın üzerinde bulunan sümendeki kurşun deliği hemen göze çarpıyor.
FOTOĞRAF: AA Danıştay’ın ölen ve yaralanan beş mensubunun kanının aktığı halı da kullanılamaz hale geldiği için kaldırılmış.
FOTOĞRAF: AA Başkan Mustafa Birden’in karnından girip sırtından ve koltuğunu delerek çıkan kurşunun yeri de görünüyor.
FOTOĞRAF: AA Özbilgin’in koridorun ilersindeki odası ise Danıştay yönetimi tarafından kilitli tutuluyor.
FOTOĞRAF: AA Saldırgan Alparslan Aslan, odadan çıktıktan sonra da kurşun yağmuruna devam ettiği için koridordaki tavanda tam Atatürk resmi karşısında da bir kurşun deliği var.
<< Önceki Haber İşte saldırının yapıldığı oda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER