Kamu vicdanını sarsan skandal bir ses kaydı daha!

Başbakan Erdoğan ile TOKİ Başkanı Haluk Karabel arasında geçtiği iddia edilen yeni bir ses kaydı daha yayınlandı.

Kamu vicdanını sarsan skandal bir ses kaydı daha!

Kayıttaki iddiaya göre, Başbakan Erdoğan Haluk Karabel’e Kadıköy Ataşehir’de BİAT inşaata yapılan bir arsa satışını soruyor. Kayıttaki iddiaya göre, Erdoğan olduğu iddia edilen kişi arsa satışı konusunda kendisine bilgi verilmemesine öfkeleniyor ve özellikle kupon yerlerin satışında kendisinden izin alınmasını istiyor, kendisinden onay alınmadan arazilerin satışının yapılmayacağını belirtiyor. 

'Başçalan' adlı Youtube hesabından Başbakan Tayyip Erdoğan ile TOKİ Başkanı Haluk Karabel arasında geçtiği öne sürülen görüşmeyi içeren yeni bir ses kaydı yayınlandı.

Yasal dinlemeler sonucu elde edilip edilmediği bilinmeyen ses kaydının özeti şöyle:

72 MİLYONA SATILDI, TAKSİT YAPILDI AÇIKLAMASI

T24'ün haberine göre; Başbakan Erdoğan olduğu öne sürülen kişi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Haluk Karabel olduğu öne sürülen kişiyi arayarak, Ataşehir’de bir arsanın Şerif Enis adlı işadamına ait BİAT İnşaat’a hasılat paylaşımıyla satılıp satılmadığını soruyor.

Kayıttaki iddiaya göre, Karabel olduğu öne sürüne kişi BİAT İnşaat’a hasılat paylaşımı esasıyla arsa satışı gerçekleşmediğini belirterek, söz konusu arsanın eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın TOKİ Başkanlığı döneminde satıldığını ifade ediyor.

Ses kaydına göre göre, süreç hakkında Erdoğan olduğu iddia edilen kişiye bilgi veren Karabel olduğu belirtilen şahıs, arsanın 72 milyon dolara satıldığını, ödemenin bir kısmının taksitle yapıldığını, 72 milyonun peşinatının ödendiğini, geç de olsa ondan sonra taksitlerin ödemeye devam edildiğini söylüyor. 

SATIŞA SERT TEPKİ

Kayıttaki iddiaya göre, arsanın satışından haberi olmadığı anlaşılan Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişi, arsanın satılıp satılmadığı hakkında kendisinin bilgilendirilmemesine kızıyor. Arsanın 'eskiden' satıldığının söylenmesine de tepki gösteren Erdoğan olduğu öne sürülen kişi, ne kadar satışın ne kadar eski olduğunu soruyor. Karabel olduğu öne sürülen şahıs, satışın üstünden sene geçtiğini söyleyince, Erdoğan olduğu iddia edilen kişi öfkeli şekilde satış senelik yapıldıysa hepten yandıklarını belirtiyor. 

GEREKİRSE İPTAL EDERİZ VURGUSU

BİAT İnşaat’tan arsa için 4-5 taksit alındığını öğrenmesi üzerine Başbakan Erdoğan olduğu öne sürülen kişi, Karabel olduğu öne sürülen kişinin ödemelerle ilgili bir an önce bilgi vermesini isteyerek, konuyu hemen halletmesini gerekirse satışı iptal edeceklerini vurguluyor. 

SATIŞTAN ÖNCE ONAY ALINMASINI İSTİYOR

Kayıttaki iddiaya göre Erdoğan olduğu belirtilen kişi, bu tür özellikle kupon yerlerin satışında kendisinden okey alınmasını istiyor. Kendisinden onay alınmadan kesinlikle satış yapılamayacağının altını çiziyor. 

Haluk Karabel olduğu öne sürülen kişinin zaten izin almadan herhangi bir şey yapmadığını belirtmesi üzerine Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişi bu satıştan haberi olmadığını bastırarak belirtiyor. 

Kayıttaki iddiaya göre, Haluk Karabel söz konusu arsanın daha önce de gündeme geldiğini söyleyerek, kendisine yine bir buçuk sene önce konuyu konuştuklarını ve kendisinin yine eski olduğunu belirttiğini belirtiyor. 

<< Önceki Haber Kamu vicdanını sarsan skandal bir ses kaydı daha! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER