Kan donduran PKK şeması ortaya çıktı

PKK'nın temmuz ayı başında gerçekleştirdiği sözde genel kurulun ardından ortaya çıkan ve istihbarat birimlerine ulaşan yönetim şeması ele geçirildi.

Kan donduran PKK şeması ortaya çıktı

  • KCK'nın istihbarat birimlerine ulaşan yönetim şeması ele geçirildi.
  • İran'a yakınlığıyla bilinen Cemil Bayık yönetime geldi. 
  • Sözde yargıda İranlı savcı Said Avdi'nin yer bulması dikkat çekti.

Örgütün yeni yönetim şemasında, KCK Genel Başkanı Abdullah Öcalan yer alırken, başkanlık konseyinin 6 kişiden oluştuğu tespit edildi. Konseyde, Elif Yıldırım, Nuriye Kesbir, Hülya Oran, Cemil Bayık, Mustafa Karasu ve Murat Karayılan'nın yer aldığı belirlendi.


YASAMA, YÜRÜTME VE YARGIYA BAŞKAN
Yeni görev dağılımına göre, örgütün, Barış ve Demokrasi Partisi'nde (BDP) olduğu gibi eşbaşkanlık sistemini getirdiği ortaya çıktı. Habertürk'ün haberine göre, örgütün elebaşlarından Murat Karayılan, KCK Yürütme Konseyi'nden ayrılırken İran'a yakınlığıyla bilinen Cemil Bayık yönetime geldi. Sözde KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı'na Cemil Bayık ve Bese Hozat geçti. Sözde yasama, Kongra Gel Eşbaşkanlığı'naysa Hacer Zagros ile Remzi Kartal getirildi.

Sözde Yargı, Adalet Divan Eşbaşkanlığı'naysa Suriyeli Said Avdi ve Zilan Siirt getirildi. Yasama, yürütme ve yargı eşbaşlıklarda kadınların görev almasının yanısıra yargıda İranlı savcı Said Avdi'nin yer bulması dikkat çekti.


KARAYILAN, KALKAN VE OK'A YENİ GÖREV
Yeni yapılanmada KCK Yürütme Konseyi'nin alt kolları olarak özgün örgütleme, parça örgütlenme ve alan merkezleri diye 3 yeni birimin kurulduğu belirlendi. Özgün örgütlenmenin sorumlusu Duran Kalkan, Parça örgütlenmenin sorumluğuna Nurettin Demirtaş ve Sabri Ok, alan merkezleri sorumluluğuna Murat Karayılan ile Mustafa Karasu'nun getirildiği tespit edildi. KCK Yürütme Konseyi'nden ayrılan Murat Karayılan Halk savunma alan merkezinin genel sorumlusu, Mustafa Karasu'nun ise ideolojik alan merkezi sorumlusu olduğu belirlendi.



Şemanın büyük halini görmek için üzerine tıklayınız










<< Önceki Haber Kan donduran PKK şeması ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER