Kandil'e 5 milyon Euro'yu bu şekilde transfer etmişler!

Paris’teki üç infazla gündeme gelen PKK’nın dev para kaynağı konusunda çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

Kandil'e 5 milyon Euro'yu bu şekilde transfer etmişler!

Avrupa’daki haraç listesi tek tek tespit edildi. Paris’teki cinayetlerin ardından şimdi de örgütün Avrupa’daki para trafiği gündemde. Belçika’nın 2010'daki operasyonda ele geçirerek Türkiye'ye gönderdiği PKK’nın mali hesapları mercek altına alındı. Bugün Gazetesi'nin haberine göre yılda 12 milyon euro Roj TV’ye, 5 milyon euro Kandil’e, 3 milyon euro ise Avrupa’daki kamplara gönderiliyor.

Paris'teki "Kürdistan Enformasyon Bürosu"nda üç PKK'lı kadının infazının perde arkasındaki sebeplerden birinin dev para kaynağı olduğu belirtiliyor. Belçika'nın 2010'da düzenlediği operasyonda ele geçirerek Türkiye'ye gönderdiği örgütün mali hesapları bu iddianın ipuçlarını veriyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, AB ülkelerinden vergi adı altında toplanan paralar ve haraç alınan kişilerin listesini incelemeye aldı. Kayıtlara göre PKK, Avrupa ülkelerinden bir yılda 20 milyon euro para topluyor. Örgüte ABD'den bile mali destek geliyor. 12 milyon euro örgütün yayın organı ROJ TV'ye, 5 milyon euro Kandil'e gönderiliyor, 3 milyon euro ise "Kürdistan Ulusal Kongresi" ile Avrupa'daki kampların masrafları için kullanılıyor.

KASA TUTUKLANDI

PKK'nın 2007-2010 yılları arasında Avrupa'daki ekonomi ve mali bürosunun başında bulunan Hamza kod adlı Abdullah Şen, Almanya'da yakalanmıştı. Örgütün Avrupa'daki 'kasası' olan Şen'in takip ettiği muhasebe kayıtlarında bir yılda örgüte hangi ülkelerden ne kadar para geldiği, paraların nerelere aktarıldığı ile vergi alınan binlerce kişinin isim listeleri yer alıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Brüksel'de 14 Şubat 2010'da Abdullah Şen'in de aralarında bulunduğu 28 PKK üyesinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin Belçika adli makamlarından EMB'ye ait (Ekonomik Mali Birim) dokümanları istedi. Belçika yönetimi ilk kez somut bir işbirliğine giderek örgütün mali kayıtlarının tutulduğu dokümanları Türkiye'ye gönderdi. Ankara'ya ulaşan binlerce sayfalık belge KCK/TM soruşturmalarında "delil" olarak kullanılmak üzere özel kurye ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi.

GİZLİ YÜRÜTÜLÜYOR

4-5 aydır "top secret" yürütülen incelemede PKK/KCK terör örgütünün tüm finansman ve muhasebe kayıtları deşifre edildi. PKK'nın Avrupa sorumlusu ve KCK'nın "iki" numaralı ismi olan Sabri Ok'un kaçtığı operasyonda el konulan belgeler örgütün ciddi bir para kaynağına sahip olduğunu ortaya koydu. Belgelere göre, Abdullah Şen'e bağlı her ülkede para toplama sorumlusu var. Sorumlu örgüt üyeleri topladıkları paraları kuryeler aracılığı ile nakit olarak Şen'e gönderiyor.Paralar PKK'nın EMB'sinde toplanıyor.

SABRİ OK TALİMAT VERİYOR

Avrupa'dan toplanan paraların nerelere harcanacağı ve aktarılacağına Sabri Ok karar veriyor. Ok'un talimatı ile bir yılda toplanan 20 milyon euronun 12 milyonu ROJ TV'ye, 5 milyonu Kandil'e aktarılıyor. Kalan 3 milyon euro Avrupa'daki "Kürdistan Ulusal Kongresi"ne (KNK), Almanya, Fransa, İtalya, Belçika ve Hollanda'daki eğitim kamplarına, "Kürdistan Enformasyon" bürolarına, Almanya, İngiltere ve Hollanda'daki derneklere gönderiliyor ve ayrıca Özgür Politika gazetesi ile Serhabun dergisinin masraflarında kullanılıyor. Almanya'daki Feykom, İngiltere'deki Fetbir ile Hollanda'daki Kürt Dernekleri Konfederalizmi'nin (Konkurt) kira vs. masrafları da 3milyon euroluk kaynaktan karşılanıyor.

UÇAKLA KANDİL’E GÖNDERİLİYOR

Toplanan paraların Kandil'e nasıl transfer edildiği belgelerde açıklanıyor. Buna göre, haklarında arama-yakalama kararı bulunmayan özel kuryeler 300- 500'er bin euro dolu valizlerle Almanya ya da Belçika'dan uçakla Bağdat-Erbil'e gönderiliyor. PKK'nın Kuzey Irak'taki "mali" sorumlusu kuryeleri havalimanında karşılıyor ve Kandil'e götürüyor. Valiz dolusu paraların Avrupa'dan çıkmasında ya da Irak'a getirilmesinde hiçbir sıkıntı yaşanmıyor.

ALMANYA BİRİNCİ SIRADA

Belgelere göre Avrupa'da en çok para Almanya'dan toplanıyor. Almanya'dan bir yılda 6 milyon euro toplandığı anlaşıldı. ROJ TV'ye aktarılan paraların nasıl harcandığı da kayıtlarda var.
<< Önceki Haber Kandil'e 5 milyon Euro'yu bu şekilde transfer etmişler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER