Kara propagandanın yeni adresi 'Platform Siyah'

Platform Siyah, hazırladığı broşürlerle Hizmet Hareketi’ne yönelik karalama kampanyası yürütüyor.

Kara propagandanın yeni adresi 'Platform Siyah'

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Hizmet Hareketi’ne yönelik başlatılan kara propaganda hızını artırarak devam ediyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın meydanlardaki nefret söylemi ve hükümet medyasının karalama haberlerinin ardından şimdi de tek merkezden yönetilen STK görünümlü kuruluşlarla kara propaganda yapılıyor. AK Parti teşkilatlarıyla irtibatlı Platform Siyah isimli kuruluş, ‘17 Aralık Operasyonu: Bir Suikastın Perde Arkası’ başlığı altında Hizmet’e yönelik yalan ve iftira içeren broşür hazırladı. Havuz medyası Sabah’la  birlikte dağıtılan broşürde, polislerin tasfiye edilmesi, AK Parti’nin yargıya müdahalesi, yolsuzluk soruşturmasının üzerinin kapatılması çarpıtılarak hukuki bir uygulama gibi gösterilmeye çalışıldı.

Zaman'da yer alan habere göre,Platform Siyah, broşürlerin yanı sıra sosyal medyada Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yönelik ağır ithamların ve hakaretlerin yer aldığı karikatürlerden afişler hazırladı. Yayınladıkları dokümanlarda daha önce havuz medyasının Camia hakkındaki yüzlerce kez yalanlanan ve tekzip edilen haberlerine yer verildi. Barış köprüleri kuran Türk okullarının İsrail’e hizmet ettiği iddiasına yer verilen broşürlerde Hocaefendi’nin akıl sağlığının yerinde olmadığı ithamında bile bulunuldu.

Platform, gerçekleştirdiği panellerde de yolsuzluk soruşturmalarının etkilerini azaltmayı amaçlıyor. 12 Mart’ta Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen panele katılan Hakan Albayrak gibi yazarlar, yapılan hukuksuzlukları aklama çalışmasına gitti.

Yönetici adresi olarak AK Parti Üsküdar Gençlik Merkezi’ni gösteren platformu Abdullah Yücel ve Ata Tarık Şebik’in kurduğu belirtiliyor. Söz konusu ikilinin AK Parti’nin ilçe teşkilatı seçim faaliyetlerinde etkin bir şekilde yer aldığı, kendilerine ait sosyal medya sitelerinde görülüyor. Platformun amacı, kardeşlik olarak gösteriliyor. Ancak kardeşlik kisvesi altında yolsuzluk operasyonlarının üzerini kapatmaya çalıştıkları ve Hizmet’e  yönelik kirli propaganda çalışması içerisinde oldukları afiş ve broşürlerinden anlaşılıyor.
<< Önceki Haber Kara propagandanın yeni adresi 'Platform Siyah' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER