Kimse Yok Mu'ya yapılan linç kampanyası onları da etkiledi

Filipinler’in Tacloban eyaletindeki sığınma evinde (Womens Shelter Of Tacloban City) kalan 30 kız çocuğu aynı kaderi paylaşıyor.

Kimse Yok Mu'ya yapılan linç kampanyası onları da etkiledi

Kimse Yok Mu’ya yönelik başlatılan linç kampanyası, Türkiye’ye 11 bin kilometre uzaklıktaki Filipinler’de sığınma evindeki kız çocuklarını da etkileyecek. 

AKP’nin baskıları devam ederse; Yaşları 10 ila 17 arasında değişen cinsel istismar kurbanı 30 kız çocuğunun hayatı bir kez daha kararacak. 
 



Kimse Yok Mu gönüllüleri tarafından geçen yıl yaşanan Haiyan Kasırgası sonrasında tadilatı yapılan sığınma evi, eyaletin en modern kamu binasına dönüştü. Gıda, giyim ve her türlü ev ihtiyaçları Türkiyeli hayırseverler tarafından karşılanan sığınma evine, özellikle çocukların güvenli bir şekilde nakledilmesinde kullanılan bir de araba bağışlandı. Çocuk yaştaki kurbanlar için oyuncaklar ve çocuk parkı da unutulmadı. Sığınma evinde düzenli psikolojik rehabilatasyon hizmeti de kız çocukların topluma adapte olmaları sağlanıyor.



HAYATLARI YENİDEN KARARACAK

Hayata yeniden tutunan çocukların kaderi,  Haiyan Kasırgası’nın yıldönümünde, Türkiye’de Kimse Yok Mu’ya yapılan baskılar sebebiyle bir kez daha kararma tehlikesiyle karşı karşıya.

Çünkü, geçtiğimiz yıl kasım asında yaşanan korkunç tayfunda yerle bir olan Tacloban  eyaletindeki bu sığınma evi Türkiyeli hayırseverlerin yardımlarıyla ayakta duruyor. Hükümet ise, paralel iddiasıyla uluslar arası yardım organizasyonunu engellemeye çalışıyor.

Bu yürek burkan dram Kimse Yok Mu’nun yürütmenin durdurulması  için Danıştay’ya yaptığı başvuru dilekçesine de yansıdı. Danıştay başta olmak üzere yapılan hukuki girişimlerden sonuç alınamazsa Tacloban şehrinde bulunan 30’dan fazla genç kızın kaldığı sığınma evine yapılan gıda, giyim ve ulaşım yardımları karşılanamayacak. Yaşama umutla sarılan çocuklar yeni bir travma yaşayacak.



113 ÜLKEYE YAPILAN YARDIMLAR TEHLİKEDE

Kimse Yok Mu, geçen yıl kasım ayında Filipinler’de binlerce kişinin ölümüne milyonlarca insanın evsiz kalmasına neden olan Haiyan Kasırgası’ndan sonra bu ülkeye 733 bin 116 liralık yardım yapmıştı. Derneğe yapılan baskılar durmazsa bu yardımların devamı kesilecek ve ülkede sürdürülebilir yaşam koşulları için yürütülen projeler de son bulacak.

Hükümet eliyle yapılan baskılar sebebiyle sadece Filipinler değil Kimse Yok Mu tarafından Türkiye ve 113 ülkeye yapılan yardımlar durma tehlikesiyle karşı karşıya.
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu'ya yapılan linç kampanyası onları da etkiledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER