Kimse Yok mu, Gazze'nin yaralarını sardı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarından sonra bölgedeki yardımlarına hız veren Kimse Yok Mu Derneği, Kurban Bayramı’nda da savaş zedeleri yalnız bırakmadı. Türkiye’den hayırseverlerin gönderdiği 350 hisse kesilerek Gazzeli altı bin muhtaç aileye dağıtıldı.

Kimse Yok mu, Gazze'nin yaralarını sardı

Gazzeliler Kurban bayramını tekbirlerle karşıladı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren camilere koşan gazelliler salavat ve ilahilerle bayram namazını eda etti. Camileri tıklım tıklım dolduran Gazzeliler, dualar edip, daha sonra kurbanlarını kesti. 2008 yılından itibaren düzenli olarak bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren Kimse Yok Mu, İsrail saldırılarında  da halkı yalnız bırakmadı. Savaş sırasında gıda kumanyaları dağıtan dernek, savaş sonrası yardımlarına hız verdi. Saldırılarda evleri yıkılan ailelere mutfak eşyaları, yatak ve gıda malzemeleri dağıttı. 



Hastanelere ilaç ve tıbbi cihaz alımları da yapan Kimse Yok Mu, son iki ayda  500 bin dolara yakın yardımda bulundu. Yaptığı yardım seferberliğini Kurban Bayramı’nda da sürdüren dernek, Türkiye’den gelen 350 hisseyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.



Kapı kapı dolaşan dernek yetkilileri Türk halkının gönderdiği kurban etlerini yaklaşık 6 bin aileye ulaştırdı. Özellikle yıkımın fazla olduğu sınır bölgelerinde dağıtımlarını sürdürüyor.



Gazze’de Barış Derneği ile ortak çalışan Kimse Yok Mu derneği ihtiyaç sahiplerinin sesine cevap veriyor. Gazze genelinde yardımları koordine eden Kimse Yok Mu Temsilcisi Dr. Nasır Elsadi, kurbanda ihtiyaç sahiplerinin kapısını çaldıklarını söylüyor.



Elsadi, savaşta her şeyini kaybeden insanları hiç değilse bir tebessüm götürdüklerini ifade ediyor. Gazze’nin son on yıl içinde üç tane büyük savaş yaşadığını belirten Elsadi, halkın giderek yoksullaştığına dikkat çekiyor.



Kimse Yok Mu, olarak  kendi ekipleriyle bu yoksul aileleri tek tek tespit ettiklerini anlatan Elsadi, “Önce yerel yönetimlerle birlikte kendi kurduğunuz ekibimiz ihtiyaç sahiplerini tespit ediyor. Daha sonra Türkiye’den gönderilen yardımlarımı bu ailelerimize ulaştırıyoruz. Savaşın başından beri sıklaştırdığımız faaliyetlerimize Kurban Bayramı’nı da ekledik. Fakirlerin kapısını bir kez daha çaldık.” diye ifade ediyor. Elsadi, muhtaç ailelerle hep bayramlaştıklarını hem de Türk halkının gönderdiği kurban etlerini teslim ettiklerini söylüyor.

Zaman

<< Önceki Haber Kimse Yok mu, Gazze'nin yaralarını sardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER