Kirli kumpas deşifre oldu!

Ankara Emniyeti’nde polis memurunun yaptığı hırsızlık olayını sözde ‘paralel yapıya’ yıkma kumpasının detayları şoke etti.

Kirli kumpas deşifre oldu!

Polisin; başkomiserin telsizi ile suç örgütüyle ilgili belgeleri çalarak çeteye verdiği belirlendi. Organize şubenin aracını da çalan örgüt üyeleri yakalanınca kirli plan deşifre oldu.

Ankara Emniyeti’nde çeteyle irtibatlı bir polis üzerinden hırsızlık vakasını sözde paralel yapıya yıkma planının arkasından ikinci kumpas çıktı. Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde (KOM) görevli polis memuru Seyit Akşit’in, önce şubede görevli bir amirin telsizini çaldı. Akşit, çeteyle ilgili evrakları da çalarak irtibatlı olduğu çeteye ulaştırdığı iddiasıyla tutuklandı. Bu çete ardından ekip otosunu da çaldı.

KİRLİ PLAN DEŞİFRE OLDU

“Hırsızlık olayını paralel yapıya yık seni kurtaralım” denilen polis, ‘nitelikli hırsızlık ve görevi kötüye kullanmaktan’ 8 Ağustos’ta gözaltına alındı. Akşit, Şube Müdürü E.E ile Müdür Yardımcısı M.Ç tarafından sorgulandı. Akşit’in bu iki müdür tarafından “Paralel yapı hakkında bizim istediğimiz gibi ifade verirsen seni kurtarırız, konuşmazsan meslekten atılırsın” diye tehdit edildiği ileri sürüldü. Bunun üzerine eline verilen listedeki isimleri ve ifadeyi okuyan Akşit cezaevine girince, ifadesini tehdit ve baskıyla verdiğini söylemiş ve kirli planı itiraf etmişti.

Sincan Cumhuriyet Savcısı T.K 3 sayfa mektup yazan Akşit, 2 polis müdüründen şikayetçi oldu. Bunun üzerine savcı T.K, E.E ve yardımcısı M.Ç hakkında soruşturma başlattı. Ancak,  delilleri toplayan savcı dosyadan alındı. Daha önce KOM birimlerine Hizmet hareketine yakın kim varsa tespit edilmesine dönük verdiği talimatla gündeme gelen Ankara Adalet Sarayı'nda görevli Savcı S.C dosyada görevlendirildi.

S.C, E.E ile M.Ç'nin ifadelerini aldı ancak kamera kayıtlarını incelemeden dosyaya takipsizlik vererek kapattı. M.Ç’nin olayı ‘paralel’ yalanına bağlamak amacıyla mafya üyelerinin ifadesiyle polisleri suçlamaya çalıştığı iddiaları gündeme geldi.

“SERVER’A BOMBA AT”

Ekip otosunu çaldığı iddia edilen polis memuru Seyit Akşit’i tanıdığını söyleyen K.İ, “Seyit beni gizli görevli yapacağını söyledi. Kimlik verileceğini telsiz ve araç temin edileceğini ayrıca silah ve çelik yelek de verileceğini söyledi. Keçiören’de de bir çukur göstererek burayı unutmamamı sonradan işime yarayacağını ifade etti. Benden uzaktan kumandalı bomba istedi. Bu bombayla paralel yapıya kumpas kuran ekibin kullandığı bir serverın patlatılacağını, bunu da devlet için yaptığını anlattı” dedi.

K.İ’nin ilk ifadesinde hiçbir suçlamayı kabul etmezken, ikinci ifadesinde olayı paralel yapıya bağlaması ‘kumpas kuruluyor’ iddialarına yol açtı. 2012’de Ankara Akay’daki gazino sahiplerinin öldürülmesiyle gündeme gelen K.İ'nin üzerinde 1 ton uyuşturucu madde yakalanmıştı.

ÇALINAN EKiP OTOSUNU BULAMADILAR

Telsiz çalınması olayı resmi kayıtlara kayıp olarak geçirildi. Aynı polis memuru Organize Suçlarla Mücadele Şube’de, çetelerle ilgili yapılan çalışmaların yer aldığı evrakları da çalarak irtibatlı olduğu çeteye ulaştırdı. Şubedeki hırsızlık vakası bununla da sınırlı kalmadı. Organize Şube’nin çeteleri takipte kullandığı bir araç da takip ettikleri organize suç örgütü tarafından çalındı.

Savcı S.C, Ankara’da 2012 yılında Kalaşnikoflarla mekan basan, gazino sahiplerini öldürme ve uyuşturucu ticareti suçundan cezaevinde tutuklu bulunan K.İ. isimli çete liderinin ifadesini benimsedi. İnan, ilk ifadesinde iddiaları reddetti. Ancak İkinci ifadesinde ilginç şekilde olayı sözde ‘paralel yapıyla’ ilişkilendiren beyanlarda bulundu.

SIRADAKi iSiM Ş.T

Ankara Emniyeti’nde çete lideri K.İ’ye verilen vaatlerin tutulmaması ve kumpası deşifre etmesi ihtimaline karşı organize ekiplerinin kamuoyunda bir sanatçıyı dövmesi ile tanınan başka bir çete lideri Ş.T’den de benzer şekilde ifade alabileceği iddiaları konuşuluyor.

FATURASI ÖNCEKi EKiBE

Ankara Emniyeti’ndeki telsiz, evraklar ve polis aracının çalınması, kumpasla usulsüz ifade alındığı iddiaları 17 Aralık’tan sonra halen çalışmakta olan bu organize müdürü E.E ve Yardımcısı M.Ç’nin aktif olarak çalıştığı dönemde olmasına rağmen olayın faturasının aylar önce gönderilen ekibe kesildiği belirtiliyor.

Bugün
<< Önceki Haber Kirli kumpas deşifre oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER