Koç'tan Erdoğan'a sert tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta, ‘İnlerine girdik, gireceğiz’ sözlerini eleştirdi.

Koç'tan Erdoğan'a sert tepki

Koç, Başbakan Erdoğan’ın, gittiği her yerde ‘in’ kelimesini kullanmasının hayra alamet olmadığını belirterek, Başbakan’a şu soruyu yöneltti: “Sen kozmik odada, in diye tabir ettiğin bu yerlerde senin işlediğin suçlarla ilgili olan belgeleri ve evrakları mı topluyorsun? Eğer buna uğraşıyorsan, çaba harcama boşuna. Bu devletin vicdanı var. Geleneği ve en önemlisi hafızası var. Bu gök kubbenin altında hiçbir şey gizli kalamaz.”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) öncesi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, son günlerde her konuşmasında kullandığı ‘İnlerine girdik’ şeklindeki söylemini eleştiren Koç, bunun altında başka planların yattığına işaret etti. Koç, “Recep Bey grup konuşmasında yine ‘inlerine girdik.’ dedi. Tıbbi anlamda değerlendirme yapıldığında, bir insanın yatıp kalkıp inden bahsetmesi hayra alamet değildir. Yatıyor in, kalkıyor in, kapıyı açıyor in, kapatıyor in. Allah hayırlara vesile kılsın ama bu saplantı Recep Bey'in şuur altında bu in dediğimiz yapılara yakınlığını da bir şekilde gösteriyor.” dedi. 

“GÖK KUBBENİN ALTINDA HİÇ BİRŞEY GİZLİ KALMAZ”

Başbakan Erdoğan’ın, üzerini kapatmaya çalıştığı olaylar olduğunu ancak bunların hesabını vermekten kaçamayacağını belirten Genel Başkan Yardımcısı Koç, “Sadece sıfırlayamadığın ve yurt dışında istiflediğiniz paraların, gemiciklerini, villaların değil, bunların da hesabını vereceksin. Ben hesap verebileceğini biliyorum. Bir gün keser de dönecek, sap da dönecek. Gün gelecek hesap da dönecek. Mübaşir Yüce Divan’ın önünde adını bağıracak. Savcı ve hakim karşısında süklüm püklüm anlat bakalım diyecekler. Sen o nedenle mi kozmik odaya giriyorsun? O nedenle mi çok merak ettiğin ine dalmaktan bahsediyorsun? Sen kozmik odada in diye tabir ettiğin bu yerlerde senin işlediğin suçlarla ilgili olan belgeleri ve evrakları mı topluyorsun? Eğer buna uğraşıyorsan çaba harcama boşuna. Bu devletin vicdanı var. Geleneği ve en önemlisi hafızası var. Bu gök kubbenin altında hiçbir şey gizli kalamaz. Bunlar kaç nüsha ve belge şu anda kimlerin elinde? Türkiye’nin siyasetine yön vermek için senin de karşındalar, bu belgeyi elinde tutanlar.” ifadelerini kullandı. 

CİHAN
<< Önceki Haber Koç'tan Erdoğan'a sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER