Koreli polis eşine çağ dışı muamele devam ediyor

Terör ve yolsuzluk operasyonlarında görev aldıkları içi tutuklanarak cezaevine konan polislerin aileleri görüş günü için Silivri'ye geldi.

Koreli polis eşine çağ dışı muamele devam ediyor

Terör ve yolsuzluk operasyonlarında görev aldıkları içi tutuklanarak cezaevine konan polislerin aileleri görüş günü için Silivri'ye geldi. Cezaevine gelen eski Mali Şube Müdürü Komiser Hüseyin Korkmaz’ın eşi Koreli Leyla Korkmaz eşiyle görüştürülmedi. Tüm uğraşlarına rağmen eşiyle görüşemeyen Leyla Korkmaz, “Bakanlıktan izin iki hafta da anca çıkıyor. Bu hafta büyük bir ihtimal görüşemeyeceğim.” dedi.

Tutuklu polis yakınları sabahın erken saatlerinde Silivri Ceza evine geldi. Eski Mali Şube Komiseri Hüseyin Korkmaz’ın eşi Koreli Leyla Korkmaz da gelenler arasındaydı. Leyla Kormaz açık görüş günü olmasına rağmen eşiyle görüştürülmedi. Eşi Metris’teyken Bakanlık izniyle görüştüğünü söyleyen Korkmaz, “Zaten Metris'teyken Bakanlıktan izin alıp görüşüyordum. Silivri'ye geldikten sonra buna gerek olmadığını savcılıktan izin almamı söylediler. Hüseyin Korkmaz'a Bakanlıktan özel bir not geldi. Bakanlıktan izin alması gerekiyor. O yüzden bugün görüşemedim.” şeklinde konuştu.

Bu hafta büyük bir ihtimal görüşemeyeceğini ifade eden Korkmaz, “Bakanlıktan izin iki hafta da anca çıkıyor. Bu hafta büyük bir ihtimal görüşemeyeceğim. Görevliler iki saate yakın bekletti, Bakanlığa izin için yazı gönderildi ama cevap da ret geldi. Sanki dalga geçiliyor gibi, üzücü bir durum.” diye konuştu.

Balyozdan tutuklu bir askerin karısının da Koreli olduğunu ve hiçbir izin almadan görüştüğünü söyleyen Korkmaz, “Balyoz da tutuklanan bir askerin eşinin de Koreli olduğunu biliyorum. O da aynı durumdaydı ama hiç bir zaman Bakanlıktan izin almadan görüşebildiğini biliyorum. Keşke baştan söyleselerdi izin almam gerektiğini.” ifadelerini kullandı.


ÇAMURLU SU İÇİRİYORLAR’ 

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri İbrahim Şener’in annesi Huriye Şener de, “Biz iyiyiz, onlar da iyi. Dimdik ayaktayız.” dedi. Tutuklu emniyet mensuplarına çamurlu su içirildiğini söyleyen anne Şener, “Bizi buralara gelemeyecek mi sandılar? Biz Metris’e de gittik, buraya da geliriz. Her hafta da görüşe geliriz, torunlarımızı da getiririz.” ifadelerini kullandı.

Eski İstanbul istihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan’ın eşi Nazife Demirhan ise, “Her zamanki gibi onlar çok güçlüler, biz de öyleyiz. Onları güçlü görünce daha da rahatlıyoruz. Sıkıntı yok mu? var ama geçecek inşallah. Karanlığın en yoğun olduğu yer, aydınlığa en yakın olan zamanlarmış. Biz de şu an o günleri yaşıyoruz. Aydınlığa en yakın zamanda çıkacağız diye düşünüyoruz. Morallerini hiç bozmadılar. Haklı oldukları için onun verdiği rahatlık var. Eninde sonunda kim ne yaparsa yapsın yapmak istedikleri şeyleri başaramıyorlar. Onların morallerini bozacaklarını sananlar yanılıyor. Moralleri bozulmuyorlar, sonuna kadar da böyle gidecek. Ne zaman bitecek bilmiyoruz ama bitecek. Bittiği zaman da herkes kim doğru kim haklı, kim yanlış tarafta kim doğru tarafta görmüş olacak.” ifadelerini kullandı.

Demirhan, “Diğer polislerin tahliyesi de bir umut kaynağı ama zaten olması gereken bir şey bu. Ekstra sevinmiyoruz, hepsinin çıkması lazım. İnşallah bir gün hepsinin çıkacağını göreceğiz burada.” şeklinde konuştu.



CİHAN



<< Önceki Haber Koreli polis eşine çağ dışı muamele devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER