'MİT kimliğiyle uyuşturucu sevkiyatı' iddiası!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kars Bölge Müdürlüğü'nde çalışan U.E.'nin, kurum kimliğini kullanarak uyuşturucu sevkiyatı yapmaya çalıştığı ortaya çıktı.

'MİT kimliğiyle uyuşturucu sevkiyatı' iddiası!

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 9 Kasım 2013 tarihinde ihbar üzerine U.E. yönetimindeki aracı Gevaş ilçesi Balaban Jandarma Kontrol Noktası'nda durdurmuştu. Araçta valizlere zulalanmış şekilde net ağırlığı 157 kilogram uyuşturucu ele geçirilmişti. Otomobilde bulunan 3 kişi gözaltına alınmıştı. Söz konusu olayla ilgili dava Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Davanın dün görülen ikinci duruşmasında tutuklu bulunan MİT görevlisi U.E. ve B.K. ile F.C. telekonferans yöntemiyle savunma verdi. B.K. kendilerine uyuşturucunun sevk etmeleri için veren H.B. isimli bir şahıs olduğunu itiraf etti. Zaman'ın haberine göre, Uyuşturucuyu sevk edilmesi işlemini de MİT çalışanı olan U.E.'nin teklif ettiğini belirten B.K., "Kendisinin kamu kimliği olduğunu, bu kamu kimliği ile İstanbul'a kadar hiçbir aramaya takılmadan uyuşturucuyu götürebileceğimizi söyledi." dedi.

Sanıklardan MİT Kars Bölge Müdürlüğü'nde çalışan U.E. ise uyuşturucuyla bir alakasının olmadığını öne sürdü. B.K. ve F.C.'nin avukatları ise müvekkillerinin suçlarını samimi bir şekilde itiraf ettiğini vurgulayarak etkin pişmanlık yasasından faydalanmalarını talep etti. MİT çalışanı U.E.'nin avukatı Taner Polat ise diğer iki sanığın daha önceki ifadelerini değiştirdiği için beyanlarına itibar etmenin mümkün olmadığını dile getirdi. Müvekkilinin olayla alakası bulunmadığını savunan Polat, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Sanıkların savunmasından sonra duruşma savcısı, sanıklara uyuşturucuyu kendilerine sevk edilmesi için temin eden H.B. hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Daha sonra duruşmaya beş dakikalık ara veren mahkeme heyeti, duruşmayı 8 Nisan 2014 tarihine erteledi.
<< Önceki Haber 'MİT kimliğiyle uyuşturucu sevkiyatı' iddiası! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER