Mahkeme kararları uygulamaya konuldu

İzmir'deki mahkeme kararlarının ardından 3 Emniyet Müdürü tekrar görevine iade edildi.

Mahkeme kararları uygulamaya konuldu

Mahkeme kararlarının ardından 3 Emniyet Müdürü tekrar görevine iade edildi. Emniyet Müdürü Erkan Değer, Personel Şube Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak; Emniyet Müdürü Behzat Tuzcu Narkotik Şube Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak; Emniyet Müdürü Muttalip Günay Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne Müdür yardımcısı olarak yeniden verildi.

İzmir'de 17 Aralık yolsuzluk operasyonun ardından başlatılan tayinlerden PKK'lı bombacıların dilini "soft power, yumuşak güç" tekniği ile çözen İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Muttalip Günay da etkilenmişti.

İzmir'de neredeyse 250 polisle birlikte görev yeri değişen Günay, 2012'de 2 askerin şehit olduğu Foça'da askeri servis aracına bombalı saldırıyla ilgili yakalanan teröristleri sorgulayarak, ayrıca 3 köylünün öldürülmesi olayını aydınlatmış ve ayrıca Antalya'nın Alanya ilçesinde PKK/KCK Terör örgütü cephaneliğini ortaya çıkarmıştı.

İzmir'de Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası görevden alınan isimler arasında en dikkat çekenlerden birisi de Muttalip Günay olmuştu.

Günay, 17 Aralık sonrası görevden alma furyasında ilk olarak Buca İlçe Emniyet Müdür yardımcılığına kaydırılmıştı.

Mesleğe başladığından bu yana hep terör birimlerinde görev alan 19 yıllık polis şefi Muttali Günay, 2012 yılında Hakkari'den İzmir'e tayin edilmişti. Daha sonra Günay'ın 2014 Şubat ayında Bornova Polis Okulu'na tayini çıktı.

5 Şubat 2015 tarihinde ise mahkeme kararı ile İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne, Müdür yardımcısı olarak yeniden döndü.

Günay, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çalışırken canlı bomba operasyonunda küçük kızla yapmış olduğu diyalogla gündeme gelmişti.

Görevine yeniden dönen isimlerden birisi de Emniyet Müdürü Behzat Tuzcu oldu. Tuzcu da 5 Şubat 2015 tarihinde mahkeme kararı ile Narkotik Şube'de göreve başladı.

Tuzcu da 17 Aralık sonrası tayini çıkan isimler arasıdaydı.

Behzat Tuzcu, İzmir'de Narkotik Şube Müdürü olduğu 2013 yılında uyuşturucu ile mücadelede başarılı operasyonlara imza atmıştı.

<< Önceki Haber Mahkeme kararları uygulamaya konuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER