Özgecan Aslan toprağa verildi

Mersin'in Tarsus ilçesinde, sabah cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, katil zanlılarından A.S.A. yakalandı.

Özgecan Aslan toprağa verildi

Alınan bilgiye göre, 3 gün önce kaybolan ve Tarsus-Ankara karayolu Çamalan köyündeki Cin Deresi'nde cesedi yakılmış halde bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Aslan'ın katil zanlılarından A.S.A'nın (26) yakalanması için çalışma başlatıldı.

Jandarma istihbarat ekiplerince yürütülen çalışma sonucunda, A.S.A, Aslan'ın son görüldüğü alışveriş merkezinin de bulunduğu Fezvi Çakmak Mahallesi'nde gözaltına alındı.

Öte yandan, diğer 2 zanlı akşam saatlerinde yeniden Tarsus Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılara çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi. 

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

Evinin önünde yas çadırı kuruldu

Tarsus ilçesinde, sabah cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, Mersin'deki evinde yas var.

Özgecan Aslan'ın, Barış Mahallesi'ndeki evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Aslan'ın eniştesi Ahmet Yorulmaz, burada yaptığı açıklamada, Özgecan'ın çalışkan ve kendi halinde biri olduğunu söyledi.

Olaya inanamadıklarını belirten Yorulmaz, "Arkadaşıyla gezen Özgecan, daha sonra eve dönmek için yola çıkmış. Bindiği minibüsteki kişiler de yeğenimi alıp götürmüşler. Yapanları tanımıyoruz. O bizim canımız ciğerimizdi. Allah bunu yapanların belasını versin. Olacak bir şey değil bu. Bunca yıldır böyle bir şeyi ne duydum ne de gördüm. İnsan ürperiyor" dedi.

Özgecan Aslan'ın dayısı Abdullah Akgün ise adaletin yerini bulmasını istediklerini dile getirdi.

Özgecan Aslan toprağa verildi



Kızının tabutuna sarılan acılı baba Mehmet Aslan "gelinliğini getirin" diye feryat etmesi yürekleri dağladı. Anne Songül Aslan ise katillerin idam edilmesini istedi. Özgecan Aslan'ın tabutunu taşıyan kadınlar cenaze namazını da erkeklerle birlikte kıldı.
Üniversiteli Özgecan Aslan'ın cenazesi Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınarak şehir mezarlığına getirildi. Yakınlarının yardımı ile ayakta durabilen anne Songül Aslan "Kızım benim, güzel kızım melek yüzlü bebeğim benim" diyerek ağıtlar yaktı. 
Anne Aslan gazetecilere yaptığı açıklamada kızını öldürenlerin, vahşetin durdurulması için en büyük cezayı almasını istediğini belirtti. "Masum bir kızın ölmesine neden olanların benim kızımdan beter olmasını istiyorum" diyen acılı anne "Bu hakkın yerde kalmamasını  istiyorum. İdam edilsin" diye ifade etti. Bu sırada devreye giren abla Beste Aslan'da "İşkence edilsin, idam edilsin. Hapse atılması yetmez" ifadesini kullandı.

"Konuşmasını benim kızımın hiçbir suçu yok" diye sürdüren acılı anne şunları söyledi: "Özgecan melek gibi kalbi, temiz yüreği temiz, her konuda herkese iyilik yapan bir insandı. Hedefleri vardı. Okuyup adam olmak, psikolojiyi bitirip kendine iş yeri açmak hedefindeydi. Hep çalışıyordu. 
Hep başarılı idi. Ama yapamadı, maalesef. Bir dolmuşa binip de evine gelirken, bu katliamın olmasına ben akıl sır erdiremiyorum. Aklım ermiyor. Kızımın tek hatası, dolmuşa binip evine mi gelmek. Cümle kuramıyorum. Bir şey bilemiyorum."
Kızını en son okula kaldırıp sütünü verdiğini ifade eden Songül Aslan "Harçlığını verdim. Gitti. 3 gün önce telefonu bozuktu kızımın. Arkadaşının telefonundan mesaj atmış ablasına. Annem merak etmesin, ben 8'de Mersindeyim çıkıyorum, geliyorum, demiş. Bekliyorum, bekliyorum gelmiyor. Saat 9,10,11 oldu artık. 12.00'de gittim karakola kayıp mı, kaçırdılar mı, kaza mı geçirdi diye. Mağazalar Karakolu'na gittim. Eşimle. Resmini verdim. Kimliğini verdim. Araştırıyoruz, dediler." şeklinde konuştu.

Ablası Beste Aslan ise kardeşinin en son kendisine arkadaşının telefonu ile mesaj attığını söyledi. 
Aileye taziye de bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise şunları söyledi: "Toplumun genetiği bozuldu. İnsanlık değerleri çok aşağılara düştü. Her geçen gün kadınların katledildiği bir dönemi yaşıyoruz. Burada toplumda başta yöneticiler olarak, herkesin kendini gözden geçirmesi gerekiyor. Üzüldük. Bir genç kızımızın böyle hunharca katledilmesi insanlık adına üzüntü verici bir şey. Şiddetle kınıyoruz. Lanetliyoruz. İnşallah tekrarı olmaz diyoruz."

"KIZIMA GELİNLİĞİNİ GİYDİRİN"

Mezarlığa cenaze aracı ile getirilen Özgecan Aslan'ın tabutunu kadınlar musalla taşına koydu. Bu sırada tabuta sarılan baba Mehmet Aslan "Gelinliğine getirin" diyerek göz yaşlarına boğuldu. Ablası Beste'de tabuta sarılırken cenaze namazı sonrası babanın sık sık kızını fotoğrafına baktığı görüldü.
Cenaze namazını kadınlar erkeklerle birlikte kıldı. Baba Mehmet Aslan kızının defnedilmesi sırasında da tabutu bırakmak istemeyerek kızının cenazesine sarıldı. Acılı babayı yakınları güçlükle uzaklaştırdı. 

<< Önceki Haber Özgecan Aslan toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER