PKK'nın dershane saldırısıyla ilgili tüyler ürperten olay

Polisler, dersane ve pansiyonunu molotoflarla ateşe veren teröristlere ilk başta müdahale etmemiş...

Molotofla yakılan dershanedeki o anları böyle anlattı!

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı terörist Mahsum Korkmaz’ın heykelinin güvenlik güçleri tarafından indirilmesini gerekçe gösterenler Muş’un Bulanık ilçesinde FEM Dershanesi ve pansiyonunu ateşe verdi. Olaydan yaralı olarak kurtulan S. A. isimli öğretmen, "Polis geldi, polis de ani müdahale etmedi. Bayağı bir durdu. Ani müdahale etseydi bu kadar şey olmazdı."

POLİS OLAYA ANİ MÜDAHELE ETMEMİŞ!

Bu arada dumandan etkilenen S. A. isimli öğretmen, tedavi için götürüldüğü hastaneden gece saatlerinde taburcu edildi. S. A., taburcu olduktan sonra yaşanan dehşet anlarını Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) anlattı. Saat 8-10 civarlarında 4 öğretmen ve 2 öğrenciyle içerde oturduklarını söyleyen S. A, şöyle konuştu: "Baktık aniden havai fişekler atıldı. Camdan baktık, dershaneye doğru atıldı. Sonra molotoflarla pencereleri kırdılar, içeri molotof attılar. Polis geldi, polis de ani müdahale etmedi. Bayağı bir durdu. Ani müdahale etseydi bu kadar şey olmazdı. Biz de içerden boğulmaktan zor kurtulduk. Hasar çok. Dershanenin alt katı idare bölümü tamamen yandı. Olay büyüktü, yanmaktan ve dumandan zor kurtulduk." "Güvenlik güçlerinin hiçbir şey yapmaması, olaya kayıtsız kalması bizi üzdü" Eylemcilerin molotof ve havai fişek atmalarına rağmen polisin müdahalede bulunmadığını belirten öğretmen Ü.K. polisin bu tavrına anlam veremediklerini söyledi. Eylemcilerin molotoflar atarak bina içinde yangın çıkardığını anlatan Ü.K., "Hemen koşup şalterleri indirdim. Sonra yukarı koştum. Polislerin geldiğini gördüm. Ancak müdahale etmiyorlardı. Tekrar 155'i aradım, 'tamam müdahale ediyoruz' dediler. Ama yine hareket olmadı. Bir polisi gördüm, ayağını TOMA'ya uzatmış rahat bir şekilde bekliyordu." diye konuştu.
Eylemcilerin yaklaşık 40 dakika uğraşarak kapıyı kırdıklarını ifade eden Ü.K. dehşet anlarını şöyle anlattı: "Kapıyı kırmaya başladılar. Yaklaşık 40 dakika kapı için uğraştılar. Sonra içeri girince her tarafı yakmaya başladılar. Alevler yükselince yukarı kaçtık. Alevlerin etkisi 5. kata kadar ulaştı. 3 öğretmen, 1 görevli, 2 de öğrenci vardı. Öğrenciler de yurtların açık olmamasından dolayı burada kalıyordu. Art arda 5 -6 defa 155'i aradık. Her aradığımda 'bakın kalabalıklar' diyordum, 'tamam hallediyoruz' diyorlardı ama bir şey yapmadılar. Yukarıda TOMA'ların beklediğini gördük. 'Artık içeri giriyorlar, bizi öldürecekler, eğer öldürmeseler de yukarıda dumandan biz kendimiz öleceğiz' dedik. Sürekli su içip ağzımızı ıslak bezle kapatmaya çalışıyorduk. Bunun üzerine yine bir şey yapmadılar. 'Geliyorsanız gelin' dedik, Allah'a sığındık. 1,5 saat sürdü, gelmediler. Güvenlik güçlerinin hiçbir şey yapmaması, olaya kayıtsız kalması bizi üzdü yani. Eylemciler kendileri geri çekildi. Onlar çekildikten sonra polis geldi. Polislerin müdahalesiyle geri çekildiler diye bir şey yok. İnanın eylemciler biraz daha zorlasaydılar polisler geri çekilecekti. O durumdaydılar."
<< Önceki Haber PKK'nın dershane saldırısıyla ilgili tüyler ürperten olay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER