PKK'nın sinsi planı deşifre oldu

Asker ve polislere karşı suikast talimatı alan PKK’nın yeni hedefinin yargı mensupları olduğu ortaya çıktı.

PKK'nın sinsi planı deşifre oldu

Örgütün Muş Varto’daki yargı mensubu ve güvenlik güçlerine çapraz ateş yöntemiyle suikast planladıkları belirlendi. Diyarbakır ve Muş’ta PKK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden güvenlik güçleri ve yargı mensuplarının isminin yer aldığı liste ele geçirildi. YDG-H’nin Varto’da yargı mensupları ve polislere çapraz ateş yöntemi kullanarak suikast planladığı deşifre edildi. Listede hakim, savcı ve istihbarat polislerinin yer aldığı öğrenildi.

ÜST DÜZEY GÖREVLİLER

Son bir hafta içerisinde Diyarbakır ve Muş’ta PKK’ya yönelik gerçekleştirilen 3 operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Bugün Gazetesi'nin haberine göre, gözaltına alınanlardan 9’u tutuklandı. Şüphelilerin evleri, araçları ve üzerlerinde yapılan aramalarda suikast listeleri ele geçirildi. Diyarbakır’da yakalanan "Serhabun" kod isimli Abdullah Kaplan ve "Mervan" kod isimli Cüneyt Yeni'nin örgütte üst düzey görevlerinin de olduğu tespit edildi. Tutuklanan Kaplan'ın, Kobani'de IŞİD'le girdiği çatışmada yaralandığı, sahte kimlikte Türkiye'ye geldiği ve kırsalda yapılan tedavisinin ardından eylem yapmak için Diyarbakır'a gönderildiği, Cüneyt Yeni'nin ise Kuzey Irak'taki kamplardan geldiği ortaya çıktı. Diyarbakır’da tutuklanan iki kişinin direkt hakim ve savcıları hedef alan suikast gerçekleştirmeyi planladıkları tespit edildi.

HER ŞEYİ KAYDETMİŞLER

Muş Varto’da YDG-H’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda ise gözaltına alınan 12 kişiden 7’si tutuklandı.

Muş’taki hakim ve ilçe emniyet müdürüne yönelik suikast planlayan Varto YDG-H militanlarına suikast talimatının kırsaldan geldiği öğrenildi. Listeyi kırsaldan getiren Varto YDG-H sorumlusunun operasyondan önce kırsala kaçtığı belirlendi. Varto’da gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen detaylar örgütün hedef isimlerin araçlarına yönelik suikast planının olduğunu ortaya çıkardı. Örgüt isim, görev ve branşlarını dahi tespit ettiği polis ve hakimlerin araçlarının bütün özelliklerini kayda alarak hedef isimleri çapraz ateş yöntemiyle suikast planladıkları öğrenildi.
YDG-H’nin ilçe sorumlusunun evinin ahırında arama yapan polis, 10 araçla ilgili bilgilerin yer aldığı notlar ele geçirdi. Notlarda yapılan incelemede hedef isimlere ait detayların yer aldığı görüldü.

'FAİLLERİN SORGUSU TAMAMLANMADAN BAŞBAKAN NEDEN AÇIKLAMA YAPTI'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesinin ardından gözaltına alınan kişilerin, sorgusu tamamlanmadan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamayı eleştirdi. Konuyu Meclis gündemine taşıyan Tanrıkulu, "Davutoğlu’nun olaydan 1 gün sonra faillerin yakalandığına ilişkin açıklamasının dayanağı nedir" diye sordu.

Tanrıkulu, Davutoğlu'nun yazılı cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği önergesinde şu sorularına yanıt istedi:

- Hakkâri Yuksekova'da çarşı izni sırasında uğradıkları saldırı sonucu 3 askerin hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili kaç kişi gözaltına alınmıştır?

- Başbakan Davutoğlu'nun operasyonlarda gözaltına alınan şahısların sorgusu tamamlanmadan açıklama yapmasının gerekçesi nedir?

- Hakkâri Emniyet İstihbarat ve TEM şube müdürlüklerinin ortaklaşa düzenledikleri operas-yonlarda, yanlış adreslere baskın düzenlendiği iddiası doğru mudur?

- Yakaladıkları kişilerin Hakkâri Yüksekova'da üç askerin hayatını kaybetmesi olayı ile ilgisinin bulunmadığı iddiası doğru mudur?

- Hakkâri Valiliği'nin açıklamasında saldırının faili gibi sunulan E.A. adli sahsın yaklaşık 3,5 ay önce başka bir askeri personeli yaralamaktan gözaltına alındığı, olayla ilgisinin bulunmadığı iddiası doğru mudur?

- Yüksekova'da saldırı sonucu 3 askerin hayatını kaybetmesi olayının faillerinin sayısı kaçtır? Faillerden kaç tanesi yakalanmıştır?

- Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun olaydan bir gün sonra faillerin yakalandığına ilişkin açıklamasının dayanağı nedir?

Bilal ŞAHİN- BUGÜN GAZETESİ


<< Önceki Haber PKK'nın sinsi planı deşifre oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER