Park Orman'a villa projesine sert tepki

Park Orman’a 108 villa projesine tepkiler artıyor. Şehir Plancıları Odası Başkanı yargıya başvuracaklarını açıkladı...

Park Orman'a villa projesine sert tepki

Park Orman’a 108 villa projesini değerlendiren Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman, doğal dengenin bozulacağını söyledi. Kahraman, yargıya başvuracaklarını açıkladı.

TMMOB İs­tan­bul Şe­hir Plan­cı­la­rı Oda­sı Baş­ka­nı Tay­fun Kah­ra­man, Park Or­ma­n’­ın ima­ra açıl­ma­sı du­ru­mun­da hu­kuk­sal mü­ca­de­le­ye baş­la­ya­cak­la­rı­nı söy­le­di.

Park Or­ma­n’­ın ima­ra açı­la­rak 108 kır evi ya­pıl­ma­sı pro­je­si­ne TMMOB İs­tan­bul Şe­hir Plan­cı­la­rı Oda­sı sert tep­ki gös­ter­di. Pro­je­ye iti­raz ede­rek ‘do­ğal ya­şa­mın bo­zu­la­ca­ğı­’ be­lir­ti­len 8 Ocak 2014 ta­rih­li in­ce­le­me ra­po­ru­nu ha­zır­la­yan 1. Böl­ge Mü­dü­rü Ha­luk Öz­der ile Şu­be Mü­dü­rü Umut Ce­be­ci Park Or­ma­n’­ın ima­ra açıl­ma­sıy­la do­ğal ve ya­ba­ni ha­yat için ge­ri dö­nül­mez ha­ta­la­ra se­bep ola­ca­ğı­na dik­kat çek­miş­ti. Mü­dür­ler ra­por son­ra­sı gö­rev­den alın­mış­tı.

ORMANLARI KAYBEDECEĞİZ

Şe­hir Plan­cı­la­rı Oda­sı Baş­ka­nı Kah­ra­man şöyle devam etti: “Böy­le bir ya­pı­laş­ma ile bir­lik­te bu ala­nı ko­ru­ma şan­sı­mız ne ya­zık ki ol­ma­z” de­di. Kah­ra­man, “Bu­ra­da 25 bin ki­şi­lik bir kon­ser sa­lo­nu ya­pı­la­cak. Bu­nun ya­nın­da da özel­lik­le ko­nak­la­ma üni­te­le­ri­nin ya­pıl­ma­sı plan­la­nı­yor. Böy­le bir alan­da ya­pı­laş­ma­ya izin ve­ril­me­me­li. Böl­ge İs­tan­bu­l’­un en­der kal­mış or­man alan­la­rın­dan. Bir ol­du bit­ti­ye ge­ti­re­rek bu or­man alan­la­rı­nı gı­dım gı­dım kay­bet­me­ye baş­la­ya­ca­ğız. Pro­je do­ğal den­ge­yi ta­bi­i ki et­ki­le­ye­cek­ti­r.”

YA­PI­LAŞ­MA­YA İZİN VE­RİL­ME­ME­Lİ

Kah­ra­man sa­de­ce Park Or­man da de­ğil, Sa­rı­yer ve Bey­ko­z’­da pek çok ala­nın Or­man Ge­nel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan iş­let­me­ye açıl­dı­ğı­nı söy­le­di. Son tor­ba ka­nun­da 250 met­re­ka­re­ye ka­dar olan kul­la­nım alan­la­rı­nın imar plan­la­rın­da yer al­ma­dan ya­pı­la­bi­le­ce­ği­ne da­ir mad­de­ler ol­du­ğu­nu ha­tır­la­ta­rak “Tüm İs­tan­bul bu teh­dit­le kar­şı kar­şı­ya. Park Or­man ko­run­ma­sı ge­re­ken bir böl­ge. Böy­le bir imar de­ği­şik­li­ği olur­sa bu­nun hu­ku­ki mü­ca­de­le­si­ni ve­re­ce­ğiz.”

Ağaoğlu: Park Orman ile Maslak 1453’ün ilişkisi yok

Bugün'ün haberine göre; Ağa­oğ­lu Şir­ket­ler Gru­bu, Park Or­man pro­je­siy­le il­gi­li açık­la­ma yap­tı. Mas­lak 1453 pro­je­si­nin ka­mu­oyu bas­kı­sı ne­de­niy­le dur­du­rul­du­ğu ifa­de­si­nin ger­çe­ği yan­sıt­ma­dı­ğı ile­ri sü­rü­le­rek, “Ya­sal çer­çe­ve­de yü­rü­yen  Mas­lak 1453 pro­je­siy­le il­gi­li ger­çek dı­şı ha­ber­ler pro­je­den 3 bi­ne ya­kın ko­nut sa­tın al­mış  tü­ke­ti­ci­le­ri olum­suz et­ki­le­mek­te­dir.

Park Or­man pro­je­siy­le Mas­lak 1453 Pro­je­si ara­sın­da hiç­bir iliş­ki bu­lun­ma­mak­ta­dır. İki pro­je bir­bir­le­rin­den ba­ğım­sız­dır ve ara­la­rın­da hiç­bir hu­ku­ki bağ ve­ya or­tak­lık, bir­lik­te­lik bu­lun­ma­mak­ta­dı­r” de­nil­di.


<< Önceki Haber Park Orman'a villa projesine sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER