Polis epilepsi vatandaşı vurdu, sonra tekmeledi

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde polis kendisine bıçakla saldıran epilepsi hastası vatandaşı silah kullanarak etkisiz hale getirdi.

Polis epilepsi vatandaşı vurdu, sonra tekmeledi

Polisin vatandaşı vurma anı bir mahalleli tarafından saniye saniye görüntülendi. Vatandaş vurulup yere düştükten sonra polisler tarafından defalarca tekmelendiği görüldü. 

Henüz belirlenemeyen bir nedenle Halil K. (40) isimli epilepsi hastası ile komşuları arasında tartışma çıktı. Vatandaşlar polisi arayarak bilgi verdi. Bunun üzerine olaya Meydan Polis Merkezi’nden ekip sevk edildi. Polisin tartışmanın olduğu Konuksever Mahallesi 799. Sokağa gelmesi üzerine epilepsi hastası vatandaşın saldırgan tavırları arttı. Elinde bıçak bulunan vatandaş polisin üzerine yürüdü. Bu sırada bazı polisler vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. 

Görgü tanıklarının ifadesine göre polis, saldırgan şahsı önce biber gazı kullanarak etkisiz hale getirmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Havaya 2 kez uyarı ateş açan polis daha sonra saldırgana silahla ateş ederek etkisiz hale getirdi. Saldırgan yere düştükten sonra polislerin üzerine yürüyerek tekme attığı vatandaşlar tarafından yapılan amatör kamera kaydına yansıdı. Görüntülerde polislerden birinin "Yapma" diye bağırdığı ve elinde silahla koştuğu, 4 el silah sesi duyulduktan sonra vatandaşın yere yığıldığı görülüyor. Polisler, bacağından vurularak yere düşen vatandaşı tekmeleyip dövmesi ise görüntülere yansıdı. 

Olay sonrası çığlık atarak eşinin yanında giden vatandaşın eşi gözaltına alındı. Polisin silahla vurduğu vatandaşın eski eşi Fatma M. ise sinir krizi geçirdi. Polisin kendisini dinlemediğini belirterek, "Ben size söyledim. Size yalvardım, onun raporu var. Onun beyni ona oyun oynuyor. Ne olur gidin dedim. Söyledim ama gitmediniz. Siz gitseydiniz bunlar olmayacaktı. İki tane çocuğumun göz önünde kocamı vurdunuz." şeklinde serzenişte bulundu. Elindeki kağıtları polise gösteren Fatma M. "Bakın bunlar onun raporları. O yarın hiçbir şey hatırlamayacak göreceksiniz." dedi.

Yarıl şahıs ise olay yerine gelen ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekipleri bölgeyi güvenlik çemberine alarak araştırmalarda bulundu. Olay yerinde farklı boylarda 3 bıçak olduğu görüldü.

CİHAN

<< Önceki Haber Polis epilepsi vatandaşı vurdu, sonra tekmeledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER