Savcı polislerin ifadesiyle harekete geçti

Emniyet mensuplarına yönelik operasyonun savcısı Okan Bato'dan ilginç bir hamle geldi...

Savcı polislerin ifadesiyle harekete geçti

İzmir’de önleme dinlemesi yapan Emniyet mensuplarına yönelik operasyonun savcısı Okan Bato, operasyona gerekçe olarak gösterilen birçok dinleme belgesinin altında imzasının bulunan fakat gözaltına alınacaklar listesinde adı yer almayan Kudret Dikmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Emniyetçilerin sorgudaki ifadelerini ihbar kabul eden Bato, soruşturmaya gerekçe olarak gösterilen gazete kupüründeki dinleme bilgilerini sızdırdığı iddia edilen İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ile İzmir İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

İHBAR KABUL ETTİ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Savcı Bato, savcılık sorgusu sırasında alınan ifadeleri ihbar kabul ederek suç duyurusunu, gereğinin yapılması için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderdi. Operasyonun planlayıcıları arasında olduğu iddia edilen Kudret Dikmen, İstihbarat Daire Başkanlığı görevine Engin Dinç’in atanmasının ardından Haziran 2013 tarihinde İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılan değişiklikle bu göreve atanmıştı. Soruşturmayı yürüten savcılığın, dinlemelerde imzası olan kolluk kuvvetlerinin listesini ve açık kimliklerinin tespitini talep ettiği yazıya, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya imzasıyla verilen yanıtta mevcut İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen’in ismi de 51 kişilik listenin ikinci sırasında yer almıştı. Dikmen’in operasyona gerekçe olarak gösterilen birçok dinleme belgesinin altında imzasının bulunduğu ortaya çıkmış ancak gözaltına alınacaklar listesinde yer almadığı gibi operasyondan bir gün önce senelik izne ayrılması dikkat çekmişti.

<< Önceki Haber Savcı polislerin ifadesiyle harekete geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER