Skandal uygulama geri döndü!

Seçim öncesi Türkiye genelinde birçok okulda yaşanan uygulama seçim sonrasında da sürdü.

Skandal uygulama geri döndü!

Seçim bitti ama okullarda öğrencilere sorgu bitmedi

Okulda siyasî propaganda yapılıp yapılmadığına dair sorgulamak için gelen müfettişler bu defa Gaziantep’te Özel Nakıboğlu Ortaokulu’nun kapısını çaldı. Çocuklarıyla görüşülmesine izin vermeyen veliler ise dilekçe yazarak duruma tepki gösterdi.

Seçim öncesinde birçok okulda siyasî propaganda yapılıp yapılmadığına dair sorgulamaya kalkışan Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, uygulamayı devam ettirdi. Gaziantep’te bulunan Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu’ndaki öğrencilerle görüşmek isteyen müfettişlerin bu talebini duyan veliler, okula koştu. Çocuklarının sorgulanmasına müsaade etmeyen ve konu hakkında dilekçe yazan veliler, duruma tepki gösterdi. Avukat bir veli, gelen müfettişe olayın hukukî boyutuyla ilgili bilgi vererek, yapılan uygulamanın yasal dayanağının olmadığını anlattı.

  Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu’na gelen müfettişler, öğrencilerle görüştürülmeyince velilerle görüşmek istedi. Kameraların çekim yapmasından da rahatsız olan müfettiş, durumu bir veliye izah etmek istediğini söyledi. Gelen tepkiler üzerine zaman zaman ‘Ben size açıklama yapmak zorunda değilim.’ ifadelerini kullanan müfettişe, avukat olan bir veli “Eğitim müfettişleri yönetmeliğine göre sizin personel ve öğretmenler dışında kimseyi sorgulama hakkınız yok. Öğretmen hakkında soruşturma açılırsa velilerin izniyle, bir pedagog nezaretinde öğrencilerle görüşebilirsiniz. Bunda da sadece o sınıfla görüşebilirsiniz, bütün okulla değil. Ayrıca hangi öğretmenin dosyasına istinaden gelindiğini de öğrenmek istiyoruz.” diye konuştu. Müfettiş de pedagogla geldiklerini ancak onu geri gönderdiklerini söyledi.

    Yaşanan olaya veliler büyük tepki gösterirken avukat Zeliha Emre, “Müfettiş velilerin sorularını cevaplayamadan gitti. Valilik oluruyla genel bir soruşturma olduğundan bahsediliyor. Fakat soruşturmanın hangi öğretmen, hangi dosya için açıldığını ifade edemiyor. 18 yaşından küçük bir öğrencinin sorgulanabilmesi için kesinlikle bir öğretmen veya bir millî eğitim personeli hakkında açılmış bir dosya olması şarttır. O dosyaya istinaden de öğrenciden ifade alınmak istenir ise velinin yazılı oluru ile pedagog huzurunda ifade alınması gerekiyor. Fakat şu an hiçbir yönetmelik uygulanmadan gayr-i nizami, hukuka aykırı bir şekilde inceleme başlatılmış.” açıklamasını yaptı. Böyle bir soruşturmanın hukukî olarak mümkün olmadığını belirten Emre, “Velilerimizin duygusal açıdan bunu kabul etmesi mümkün değildir.” dedi.

    Aslı Yıldırım isimli veli de çok gergin olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Çocuklarımı 4 yıldır bu okula gönderiyorum. Sadece eğitimin daha iyi olduğuna kanaat getirerek buraya aldık. Şu ana kadar en ufak bir siyasî söyleme tanık olmadım. Şu anda bu söylemle gelinmesi, çocukların gündeminde olmayan bir konunun, gündemlerine getirilmesi bile bizi çok gerdi. Bunun çocuklar için psikolojik bir travma olduğunu düşünüyorum. Buna maruz kalmamaları adına geldim. Umarız, başka bir okulda bu tekrarlanmaz. Çocuklar geleceğin Türkiye’si. Bu şekilde büyümesinler.”
<< Önceki Haber Skandal uygulama geri döndü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER