Suriye'den kritik hamle: Kabul ettik

Moskova'da temaslarda bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Rusya'nın kimyasal silahların kontrolünü uluslar arası denetime devretmesi ile ilgili teklifini kabul ettiklerini açıkladı.

Suriye'den kritik hamle: Kabul ettik

  • Suriye Rusya'nın kimyasal silahlarla ilgili önerisini kabul etti
  • 'Suriye böylece dış askeri müdahaleden korunabilecek.'
Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin'le görüşmesinde açıklamalarda bulunan Muallim, "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la çok verimli görüşmeler yaptık. O bize kimyasal silahlarla ilgili öneride bulundu. Biz de akşama doğru bunu kabul ettik." dedi.
Türkiye'de teröristlerin silahlandırıldığı ve eğitildiğini iddia eden Muallim, "Bunların arasında Çeçenistan ve Kuzey Kafkasya'dan gelen teröristler var. Türkiye 83 ülkeden gelen teröristlerin eğitimine yardımcı oluyor… Türkiye ile Suriye arasındaki tarihi dostluk ilişkilerine rağmen, Türkiye karşı tarafta ve düşmanca bir tutum besliyor." eleştirisi getirdi.
Lavrov, Muallim'le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Suriye'ye kimyasal silahların uluslar arası kontrole devrini, imha edilmesini ve Suriye'nin Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne de üye olmasını önermişti. Suriye böylece ABD'nin öncülüğündeki dış askeri müdahaleden korunabilecek.
Rusya, Suriye’de kimyasal silahların kontrolü ile ilgili planı açıklayacak
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin sahip olduğu kimyasal silahların uluslar arası kontrole devri ile ilgili en verimli bir plan konusunda çalıştıklarını, yakın zamanda bunu açıklayacaklarını söyledi.
Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Abdülaziz'le görüşmesi sonrası düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "Rusya verimli, şeffaf ve net bir plan üzerinde çalışıyor. Şu an Suriye yönetimi ile diyalog halindeyiz. Ortaya çıkacak yaklaşımı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, BM Genel Sekreterliği ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ile değerlendireceğiz." dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye'de kimyasal silahların uluslararası kontrole devredilmesi ile ilgili girişimin Rusya ve ABD'nin ortak yaklaşımı olduğunu söyledi.

<< Önceki Haber Suriye'den kritik hamle: Kabul ettik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER