TSK'dan Güneydoğu için özel önlem paketi

Cizre ve Silopi merkezli provokasyonlar TSK’yı bölgede ek tedbirler almaya yöneltti.

TSK'dan Güneydoğu için özel önlem paketi

  • Terör olaylarındaki 'makul şüpheli' PKK'ya karşı TSK harekete geçiyor
  •  Asker mart ayı sonuna kadar 2 ve 3’üncü Ordu Komutanlıkları bölgesinde tertiplenme yapacak. 
  • Karar Org. Özel ve komutanların son toplantısında alındı.
TSK, kış döneminin bitmesinden sonra 2 ve 3’üncü ordu komutanlıklarında kapsamlı bir “bahar tertiplenmesi”ne geçecek. Yeni düzen, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ile Diyarbakır 7’nci Kolordu, Elazığ 8. ve Erzurum 9’uncu Kolordu Komutanlıkları’na bağlı birliklerde gerçekleştirilecek. Ancak asıl yükü Van ve Diyarbakır’daki kolordu komutanlıkları sırtlanacak. Bahar tertiplenmesiı 10 Mart 2015 tarihe kadar büyük oranda tamamlanacak.

KOMUTANLARIN KRİTİK TOPLANTISI

Karar Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel başkanlığında 2 ve 3’üncü Ordu Komutanlıkları’nda ocak ayında gerçekleştirilen toplantılarda alındı. TSK tertiplenmesini “Terörizmle Mücadele Harekâtı, Toplumsal Olay Görünümlü Terör Eylemleri ve Hudut Güvenliği” konseptine göre yapacak. İşte bahar tertiplenmesi çerçevesinde alınan kararlar:

HUDUT GÜVENLİĞİ: Özellikle Irak ve Suriye sınırında olası yasadışı geçişleri önlemek amacıyla güvenlik nokta sayısı arttırılacak. Sınır güvenliği için Kara Havacılık Komutanlığı helikopter görevlendirecek.

İHA KALKANI: TSK envanterinde olan ve Batman İnsansız Hava Araçları (İHA) Üs Komutanlığı’na bağlı olarak görev yapan 35 İHA, 24 saat esasına göre kademeli uçuş yapacak.

TERÖR İNLERİ: Sınır ötesinde Zap, Avaşin ve Hakurk’ta tespit edilen terör örgütü kampları, silah ve mühimmatın saklandığı mağaralara yönelik izleme etkinleştirilecek.

ŞEHİR ÖNLEMLERİ: Terör örgütü PKK’nın kurtarılmış bölge stratejisinin merkezi olan Cizre, Silopi ve Yüksekova’da asker sayısı üç kat oranına kadar arttırılacak.

SİLAH TEÇHİZATI: Askerin her türlü gelişmeye karşı terörle mücadelede ihtiyaç duyulan silah ve teçhizat ihtiyacı bir ay içinde giderilecek. 25 bin askeri kapsaması beklenen bahar tertiplenmesi 20 Şubat-10 Mart tarihlerinde bitirilecek.

İSTİHBARAT FAALİYETLERİ: Bölgede istihbarat zafiyeti yaşanmaması için ek tedbirlere alınacak. Batı birliklerinde görev yapan ancak daha önce doğu şartlarını bilen personele geçici görevlendirme çıkarılacak.

PKK SÜREKLİ TEHDİT EDİYOR

TSK’nın bahar tertiplenmesini değerlendiren askeri kaynaklar terör örgükü PKK’nın sürekli olarak tehdit içeren açıklamalar yaptığına dikkat çektiler. Bilindiği gibi terör örgütü KCK yöneticilerinden Sabri Ok önceki gün yaptığı açıklamada çözüm süreci konusunda AKP Hükümeti’ne güvenmediklerini ifade etmiş ve baharda büyük bir ayaklanmaya hazırlandıklarını açıklamıştı. Benzer açıklama Murat Karayılan tarafından da yapılmıştı.

MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber TSK'dan Güneydoğu için özel önlem paketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER