Tanrıkulu, muhalifleri susturma operasyonuna sert tepki gösterdi

Twitter fenomeni @fuatavnifuat hesabının, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasını unutturmak ve muhalifleri susturmak için, ülke çapında 400 kişinin 12 Aralık Cuma günü (yarın) gözaltına alınacağını yazması gündeme bomba gibi düştü.

Tanrıkulu, muhalifleri susturma operasyonuna sert tepki gösterdi

Twitter fenomeni @fuatavnifuat hesabının, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasını unutturmak için, ülke çapında 400 kişinin 12 Aralık Cuma günü (yarın) gözaltına alınacağını yazması gündeme bomba gibi düştü.

17 Aralık sabahı 43 ilde yapılacak operasyonlarda 1000 kişinin gözaltına alınacağı iddialarını  Meclis gündemine taşıyan Tanrıkulu, Fuat Avni'nin gündeme getirdiği iddiaları Samanyolu Haber TV ekranlarında değerlendirdi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, operasyon iddialarına sert tepki göstererek:

 ''Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 1000 kişinin gözaltına alınacağı yönünde bana gelen bilgileri bir soru önergesiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sormuştum. Bana bir yanıt gelmedi ama sosyal medyada gündeme gelen bu iddiayı yalanladılar. Bugün başka bir iddia ortaya atıldı. Anlaşılıyor ki, bu hükümet, başta Tayyip Erdoğan olmak üzere bir intikam peşinde, cadı avı peşinde.Hükümet yeni bir darbeye mi hazırlanıyor? Tamamen hukuk dışına çıkıp, başka işler yapmanın peşindeler. İçişleri Bakanı Efkan Ala, ‘siz kapıyı kırın, biz gerekli kanunu çıkarırız.Aynı İçişleri Bakanı, ‘güvenlik paketi anayasaya aykırıysa, anayasayı değiştiririz’ diyor şimdi. Bu anlayıştan her şey beklenir." ifadelerini kullandı.

"Bu kadar baskıya, zulme rağmen hırsızlığı ve yolsuzluğu örtemediler." diyen Tanrıkulu, şöyle devam eti;

Kamu vicdanında daha fazla yer etmeye, konuşulmaya başlandı. Bunun intikamını almaya çalışacaklar ama ne yaparlarsa yapsınlar bir gün hesabı sorulacak bunların. Böyle gözaltılar ancak darbe dönemlerinde olmuştur. Biz de bunu ifade ediyoruz, hukuk devletine bir darbe yapıldı. Fiili bir darbe yapıldı. Makul şüpheyle muhalifleri gözaltına alma yetkisi veriyorlar. Hem yargıyı, hem güvenlik güçlerini bu intikamın aracı olarak kullanmaya çalışacaklar. Ne olursa olsun, bir gün bunun hesabını verecekler.''


<< Önceki Haber Tanrıkulu, muhalifleri susturma operasyonuna sert tepki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER