Terk edilen helikopterin sırrı çözüldü

Gizemli helikopterin sahibi yıllar sonra bulundu

Terk edilen helikopterin sırrı çözüldü

  • Hasarlı helikopterin İngiltere’den havalanan amatör bir pilota ait olduğu söyleniyor.
  • İniş sırasında ağır hasar gören helikopterin enkazı yüksek maliyet nedeniyle kaldırılamadı.
  • Tarlanın sahibi Şaban Açıkgöz mağdur olduğu gerekçesi ile dava açmaya hazırlanıyor.


Çalıalan köyü Baraman Mahallesi Alancık mevkisine 2 yıl önce mantar toplamak amacıyla giden Sedat Çelik ve Ergün Açıkgöz, dağ yamacındaki bulunan tarlada kısmen parçalanmış helikopter buldu. 

Yapılan araştırmalar sonucunda 2 yıldır  Şaban Açıkgöz’e ait 20 dönümlük tarlanın ortasında duran ve hala kaldırılmayan helikopterin sahibi hakkında hiçbir bilgiye rastlanamamıştı. Fakat yeni ulaşılan bilgiler ışığında helikopterin sahibi ortaya çıkarıldı. 

Peki bu hasarlı helikopter kime ait?

TİPİ ROBINSON R-44

Kokpit.aero sitesinin haberine göre, helikopterin tipi, Robinson şirketinin tasarladığı, dört kişilik R-44. G-CCWJ tescili Google’a yazıldığında helikopterin aktif olarak uçtuğu dönemde çekilmiş fotoğrafı ve kaza bilgileri de yer alıyor. Buna göre helikopter 16 Mayıs 2012 tarihinde Nallıhan/Ankara’da iniş sırasında düştüğü, ana rotorun da yere çarptığı ortaya çıktı.



UZUN BİR YOLCULUKTAN GELMİŞ

Yapılan araştırmada, geçen yıl mayıs ayında aralarında uçak ve helikopterlerin de bulunduğu amatör pilotların İngiltere’den yola çıktığı ve İngiltere’den Avusturya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’dan Türk hava sahasına girdikleri ortaya çıktı. İlk durakları İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı olan grup, sonrasında Ankara Esenboğa, Trabzon, Erzurum, Urfa, Tuzköy ve Kapadokya’ya uçtuktan sonra İstanbul üzerinden geri dönüşe geçti. 

YÜKSEK MALİYET ENGEL OLDU

Ancak 7 hava aracından oluşan uçuşta Güney Afrika kökenli bir İngiliz amatör pilot, Ankara yakınlarındaki Nallıhan İlçesi’ne bağlı bir köye iniş yapmak zorunda kaldı. Sert bir iniş yapan helikopterin ana rotoru toprağa çarptı ve bu sırada kuyruk kısmı hasar gördü. R-44 bu sert iniş nedeniyle kullanılamayacak hale geldi. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne bağlı kaza kırım ekipleri ve sigorta şirketinden bir eksper bölgeye gelerek enkazda incelemelerde bulundu. Fakat helikopterin enkaz nakliyesi yüksek maliyet nedeniyle indiği yerde bırakıldı. 

ÇİFTÇİ: ZARARIM 20 BİN TL

Helikopter şuan hala Şaban Açıkgöz’e ait 20 dönümlük tarlanın ortasında ulunuyor. Açıkgöz tarlasını ekemediği için her yıl 10 bin TL zarar ediyor.  Avukat Alper Sarıca ‘Fuzuli işgal’ nedeniyle dava açılabileceğini, yargılama sonrasında ödeme yapılmaması durumunda ise R-44’ün icradan satışının  gerçekleşebileceğini söyledi.

<< Önceki Haber Terk edilen helikopterin sırrı çözüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER