Terör örgütünün kirli oyunu deşifre oldu

Terör örgütünün hedefi çocuklardan sonra şimdi de öğrenciler! 5 ayda 350 üniversite öğrencisi PKK'ya katıldı. Özellikle tıp öğrencilerini hedef seçiyorlar..

Terör örgütünün kirli oyunu deşifre oldu

Terör örgütü PKK'nın, son aylarda çocukların yanı sıra çok sayıda üniversite öğrencisini de dağa çıkardığı tespit edildi. 5 ay içinde çoğu tıp fakültesinde okuyan yaklaşık 350 öğrencinin örgüt saflarına katıldığı ortaya çıktı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÖRGÜT HEDEFİNDE 

Türkiye, terör örgütü PKK'nın dağa kaçırdığı çocuklar tartışmasına kilitlenmişken tehlikenin bununla sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Çocukların yanısıra üniversite öğrencileri de örgüt kıskacında.

Suriye'de yaşanan iç savaş sebebiyle terör örgütü, militanlarını uzantısı olan PYD'ye gönderdi ancak açığını kapatmak için de çocuklarla birlikte üniversite öğrencilerini hedef aldı. 2013 yılından itibaren örgüte katılanların yarısını çocuk ve üniversite öğrencileri oluşturdu.

EN ÇOK TIP ÖĞRENCİSİ VAR 

Terör örgütünün Kasım 2013 ile Nisan 2014 tarihleri arasında 51'i kız, 350 civarında üniversite öğrencisini dağa çıkardığı tespit edildi. Kandil'e örgüt eğitimi almaya giden üniversiteliler arasında en fazla tıp öğrencileri bulunuyor.

Örgütün dağ kadrosuna Van Yüzüncü Yıl, Pamukkale, Süleyman Demirel, Dicle ve Ege üniversitelerinden öğrencilerin katıldığı belirlendi. Örgütün öğrencileri etkilemek için kullandıkları yöntem de deşifre edildi. 

PKK, üniversitelerdeki gençlik sorumluları aracılığıyla etkilediği gençleri yayla etkinlikleri ve şenlikler düzenleyerek bir araya getiriyor. Söz konusu etkinliklerde propaganda yapan örgüt, gençleri saflarına katıyor. 

ÖZEL YÖNTEM KULLANILIYOR 

Dağ kadrosu ile gençlik sorumluları özel bir yöntemle haberleşiyor. Örgüt üyeleri özel basım Türkçe sözlük ve imla kılavuzunu yanından ayırmıyor. Gençlik sorumlusu kandırdığı gençlerin isimlerinden oluşan şifreli harfleri kırsalda bulunan örgüt üyesinin mailine gönderiyor. 

Diyarbakır'da örgüte bu yöntemle birçok eleman kazandıran Şahin Mardin kod adlı A.T. geçtiğimiz günlerde yakalandı. Kendisinin de Deniz Roni kod adlı O.A. aracılığıyla örgüte katıldığını söyleyen şahıs, bunun karşılığında PKK'lıların bu kişiye bir miktar para verdiğini belirtti.

<< Önceki Haber Terör örgütünün kirli oyunu deşifre oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER