Türkiye 2015'te ölüm bekleyen bir genç kızı konuşuyor

Koca mağduru anne kızının ameliyat borcu yüzünden 300 liralık gelirlerine de haciz konulunca ortada kaldı.

Türkiye 2015'te ölüm bekleyen bir genç kızı konuşuyor

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde üç çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Sabahat Altınok, kalp hastası 16 yaşındaki kızı Aylin Kütükçü’nün adeta ölümünü bekliyor. Şiddet gördüğü eşinden ayrıldıktan sonra emekli babasından dolayı aldığı 300 lira maaşa da hastane borçlarından haciz gelince ortada kaldılar. Hiçbir geliri olmayan 38 yaşındaki Altınok, kızı yürürken zor nefes aldığı için okula kendisi götürüp getiriyor. Kalp piliyle hayata tutan Aylin’in kalp pilini ömrünü tamamlamasına rağmen maddi imkansızlıklar yüzünden değiştiremeyen anne, “Her gece kızımı öperek uyutuyorum. Gece öldü mü diye kontrol ediyorum. Kalp pilinin en geç nisan ayı başına kadar değişmesi gerekiyormuş. Hiç gelirimiz yok. Yardım için kaymakamlığa başvurdum. 'Evrak eksik, sıranı bekle.' diyorlar. Ölmek için hastalık sıra beklemez. Ben 16 yaşındaki kızımın ölmesini istemiyorum. Devletimiz bize sahip çıksın.” dedi.
'BEN DE TENEFFÜSLERDE KOŞUP OYNAMAK İSTİYORUM'
Okulda başarılı bir öğrenci olduğunu ve hemşire olmak istediğini belirten Aylin Kütükçü ise, “Ben sadece sağlığıma kavuşmak istiyorum. Okulda arkadaşlarım teneffüste koşup oynarken ben sınıftan çıkamıyorum. Ben de iyi olup arkadaşlarımla teneffüslerde koşup oynamak istiyorum. Kalp hastasıyım. Devletimin bana sahip çıkmasını, hastalığımı tedavi ettirmesini istiyorum. Annemin geliri yok. Dedemin emekliliğinden faydalanıyorduk, ona da haciz koymuşlar. Kalp pilimin değişmesi lazım ama paramız olmadığı için değiştiremiyoruz.” şeklinde konuştu.
300 LİRA MAAŞINA HACİZ KONULDU
Eşinden gördüğü şiddete dayanamayarak ayrılan Sabahat Altınok, 16 yıldır yaşam mücadelesi veren kızı Aylin Kütükçü ve diğer çocuğuyla ortada kaldı. Eşinin tabanca ve bıçaklı saldırılarından yaralı olarak kurtulan Altınok, kendisini öldürmesinden korktuğu için başka bir şehre taşınmış. Emekli babasından kalan 300 lira maaş ve el işiyle elde ettiği gelirle geçimini sağlarken kızının hastane borcuna karşılık maaşına haciz koyulması, belediye zabıtalarının da el işlerini sattırmaması sonucu kızının ölümüyle karşı karşıya. Her ay İstanbul’daki Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kontrole gitmesi gereken Aylin'i, parası olmadığı için götüremiyor. Son olarak komşularının yardımıyla götürebilmiş, dönüş paraları olmayınca yardımsever bir doktorun biletlerini almasıyla Kuşadası'na gelebilmişler.
'EŞİMDEN ŞİDDET GÖRDÜM, AYRILDIM'
Evlendiğinde mutlu bir hayatı olan, daha sonra eşinden gördüğü şiddet ve erken doğum sonucu kızının rahatsızlıklarıyla mücadele eden Sabahat Altınok, bir yardım eli bekliyor. Kızı Aylin’in ilk ameliyatını doğduktan bir hafta sonra geçirdiğini, şimdiye kadar da kalp kapakçıklarının değiştiğini, üç baypas ve sekiz anjiyo olduğunu belirten Altınok, “Kızım, erken doğumla dünyaya geldi. Doğduğunda 750 gramdı. Bugüne kadar hep hastalığıyla mücadele etti. Eşimden şiddet gördüm, ayrıldım. Çocuklarımı büyütmeye çalışıyorum. Babam emekli; ondan gelen 300 TL, yardımlar ve el işlerimle hayatımızı devam ettiriyorduk. Kızımın ameliyatı sonucu hastaneye borcumuz birikmiş. Borcumuzu ödeyemeyince bu paraya da haciz koyulmuş. Hepsini kesiyorlar, bir gelirimiz yok. Kızımın her ay İstanbul’da kontrole gitmesi lazım, götüremiyorum. Kalbinde yedi delik vardı, kalp kapakçıkları değişti. Bir damarı eksikti, ameliyat oldu. Kalp pili takıldı. Şu anda kalp pilinin süresi dolmuş. En geç nisan ayı başına kadar değişmesi lazımmış. Hiç paramız ve imkanımız yok. Her gece kızımı öperek yatırıyorum. Geceleri yaşıyor mu, nefes alıyor mu diye kontrol ediyorum. Ben çocuğumun ölmesini istemiyorum. Kalp pili değişmezse ölüm riski çok yüksek. Hala hastaneye 3 bin lira borcum var. Evin kirasını ödeyemiyorum. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Devletin bize sahip çıkmasını bekliyorum. Ben kızımın yaşamasını istiyorum.” diyerek çaresizliklerini dile getirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye 2015'te ölüm bekleyen bir genç kızı konuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER