Türkiye için tehlike! PKK/PYD'nin artık tanksavar füzesi var

PKK’nın Suriye kolu PYD, Avrupa ülkelerinin gönderdiği tanksavarlarla Kobani’de gövde gösterisi yaptı.

PYD'nin elindeki ağır silahlar

Suriye’de baş gösteren IŞİD terörüne karşı silahlı çatışmaya girenler arasında PKK/PYD’de var. Avrupa ülkelerinin IŞİD ile mücadele etmesi için PKK/PYD güçlerine silah akışı sağlayacağı geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı. O bilgilere göre sadece Almanya, peşmergeye 30 Milan tipi tanksavar, 500 tanksavar füzesi, 10 bin el bombası ve silah yardımında bulundu.

TÜRKİYE’Yİ TEDİRGİN EDEN TANKSAVAR SİLAHI
25 Eylül 2014 tarihinde internette bu söylemleri doğrulayan bir görüntü paylaşıldı. PYD/PKK güçlerinin Avrupa’dan geldiği ifade edilen Milan tanksavar füzelerini denediği görülüyor. PKK/ PYD’nin ağır silahlarla donatılması ve son dönemde terör örgütünden yapılan “istekler yerine gelmezse çözüm süreci biter” yönündeki açıklamalar Türkiye’yi tedirgin ediyor. Yaklaşık 2 kilometrelik bir menzili bulunan tanksavar,  Güneydoğu'da zırhlı araçlara büyük zayiat verebilecek özelliklere sahip.

İLK KEZ TANKSAVAR FÜZESİ EDİNDİLER

PKK'nın ilk defa tanksavar füzesi edindiği belirtilirken Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tanksavarları elinde bulunduran PKK'ya yönelik tedbirlerini artıracağı belirtiliyor. 

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Türkiye için tehlike! PKK/PYD'nin artık tanksavar füzesi var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER