Türkiye'nin ciğerleri yandı

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı tatil bölgesi Adrasan'daki İnceboyun mevkiinde gündüz saatlerinde başlayan yangın kontrol altına alındı.

Türkiye'nin ciğerleri yandı

Bölgede söndürme çalışmaları devam ediyor. Bölge halkı ve esnaf tedirginliğini koruyor. Tatil amaçlı bölgede bulunan turistler, kasabayı terk etti. Söndürme çalışmaları için çevre ilçe ve illerden itfaiye takviyesi yapıldı. İlk belirlemelere göre bölgede 20 hektarlık alan kül oldu.

Bölgenin sarp olması nedeniyle söndürme çalışmalarına 7 helikopter ve 2 uçak da havadan destek veriyor.

Yangın bölgedeki turistik tesislere yaklaşık 200 metre mesafede etkili oluyor. Alevlerin turizm tesislerine ulaşmasını önlemek için 15 arazöz ve 5 su tankeri yangına su sıkıyor. 

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, yangının çıkış nedenini belirleyemediklerini söyledi. İlk belirlemelere göre 10 hektarın üzerinde kızıl çam ormanının zarar gördüğünü kaydeden Türk, "Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangın bölgesinde yol olmadığı için kara ekipleri yangına etkili şekilde müdahale edemiyor. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi.

Antalya'nın Kumluca İlçesi Adrasan Mahallesi'nde çıkan orman yangınında rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle kıyıdaki turizm tesisleri zarar gördü.

Saat 14.30'da başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Saat 17.45'te rüzgarın yön değiştirmesiyle hızla sahile ulaşan alevler, Mitah Otel, Cici Baba Otel, Erenler Otel, Ön otel ile bir hediyelik eşya mağazası ve restoranı sardı. Tesislerde bulunan yerli ve yabancı tatilciler çığlık atarak kaçtı.

"2 TURİST ODADA KALDI"

Bir pansiyon sahibinin "2 İngiliz turist odada kaldı, çıkamadı" haykırışları paniğe neden oldu. Diğer tesislerde kalan tatilciler, İngiliz turistleri odalarından dışarıya çıkardı. Hediyelik eşya dükkanı ve restoran alevler içinde kaldı. Restoranda bulunan tüpler restoran çalışanları tarafından çıkartılırken, içeride kalan diğer tüpler peşpeşe patladı. Ptalama nedeniyle can kaybı olmadı. Orman ekipleri, havadan ve karadaan yangına müdahale ediyor.

YANGIN OTELLERE SIÇRADI İKİ OTELDE PATLAMA MEYDANA GELDİ

Antalya’nın Kumluca ilçesi Adrasan’a bağlı İnceboyun mevkiinde çıkan orman yangını otellere sıçradı. Yangının yerleşim yerlerine yakın olmasıyla beraber turistik bölgedeki otellerde kalan turistler otelleri terk etti. 

İnceboyun mevkisinde kızılçam alanında öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Çıkan yangın rüzgarın etkisiyle hızla yayılırken bölgeye Antalya, Kumluca, Finike ve Kemer'den orman işçileri karadan 2 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağı da havadan müdahale ediyor. 
İnceboyun mevkisinde bulunan iki otel, rüzgarın etkisiyle gelen alevlerin arasında kaldı. Alevlerin arasında kalan iki otelde patlamalar meydana geldi. 

Öte yandan alevlerin rüzgarın etkisiyle denize doğru yöneldiği belirtildi. 


AJANSLAR

<< Önceki Haber Türkiye'nin ciğerleri yandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER