Twitter, gündemi yerinden oynatan iki hesabı gizledi!

Twitter, Türkiye'de gündemi yerinden oynatan 'Haramzadeler333' ve 'Başçalan' hesaplarını gizledi..

Twitter, gündemi yerinden oynatan iki hesabı gizledi!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından, yolsuzluk iddialarıyla ilgili ses tapelerini Twitter üzerinden paylaşanHaramzadeler333” ve “Başçalan” gruplarının Twitter hesapları gizlendi. Twitter üzerinden bu iki hesaba ulaşmak isteyenler, “hesap gizlendi” uyarısıyla karşılaşıyor..

Geçtiğimiz hafta, Twitter’ın 2 numaralı yöneticisi Colin Crowell başkanlığında bir heyet seçim sürecinde erişime engellenen Twitter ile ilgili temaslarda bulunmak üzere BTK ve TİB yetkilileri görüşmek için Ankara’ya gelmişti. Yapılan görüşmeler sonrasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Zararlı ve mahkeme kararına konu içeriklerin ‘buzlanarak’ etkisizleştirilmesi konusunda görüş birliğine varılmıştır” demişti.

Twitter'daki “Haramzadeler333” ve “Başçalan” hesaplarına girmek isteyen kullanıcılar aşağıdaki kare ile karşılaşıyor:



Mobil cihazlardan 'buzlanan' yani 'gizlenen' hesaplara girilmek istendiğinde ise hesaplar üzerinden atılan her Tweet'in tek tek gizlendiği görülüyor.



Ancak Türkiye dışında bu hesaplara erişiminin önünde bir engel bulunmuyor. VPN kullanan veya Proxy siteleriyle “Haramzadeler333” ve “Başçalan” hesaplarına girenler de Tweet'leri görebiliyor. 'Buzlanan' tweet'lere yasaklı sitelere giriş yöntemleriyle kolayca erişim yapılabiliyor.



<< Önceki Haber Twitter, gündemi yerinden oynatan iki hesabı gizledi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER