Yandaş medya, Bahçeli'yi karalamak isterken rezil oldu!

Hükümet yandaşı medyada yer alan, "Bahçeli kendinden büyük yaşlı hacı amcaya el öptürdü" haberi ellerinde patladı. İşte işin aslı..

Yandaş medya, Bahçeli'yi karalamak isterken rezil oldu!

AKP iktidarının yandaş medyası, çarpıtma ve yalan haberleriyle vatandaşa 'pes' dedirtiyor, haber ilkeleri ve gazetecilik etiğini yerlerde süründürüyor..

Buna dair çarpıcı bir örnek bugün Adana'da yaşandı. Ensonhaber.com adlı internet sitesi başta olmak üzere bazı yandaş medya kaynakları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Adana'ya yaptığı seçim turunda yaşanan bir hadiseyi manipülasyon malzemesi yaptılar. Adana Gözlem Gazetesi İmtiyaz sahibi ve gazeteci 49 yaşındaki MHP'li üye Evkan Topçudan'ın, Devlet Bahçeli'nin elini öpmesini farklı bir boyuta çekip, halka yalan yanlış bilgiler verdiler.



Yandaş medya, araştırmadan yaptığı, karalama ve insanları yalanlarıyla yönlendirme çalışmalarına dair iletişim fakültelerindeki derslerde örnek olarak göstermelik, "MHP Lideri Devlet Bahçeli, Seyhan'da yaptığı miting öncesi gerçekleştirdiği ziyaretinde yaşlı bir amcaya elini öptürdü.", "Bahçeli'nin ziyareti sırasında kendinden yaşça büyük yaşlı bir amcaya elini öptürmesi dikkat çekti.", "Hacı amcaya el öptürmeyeydin iyiydi" şeklindeki haberiyle yine sınıfta kaldı..

Olayın aslını ise, çarpıtma haberde adı geçen ve Bahçeli'nin elini öpen Evkan Topçudan, Samanyoluhaber.com'a ulaşarak anlattı. Yerel gazetecilik yaptığını ve MHP üyesi olduğunu söyleyen Evkan Topçudan, yaşının 49 olduğunu, kendisinden yaşça büyük olan ve daha önce tanışıklığı sebebiyle 66 yaşındaki Bahçeli'nin elini saygı gereği öptüğünü belirtti.

Sakalının beyazlığı sebebiyle yaşlı gibi görünen 49 yaşındaki MHP üyesi yerel bir gazetecinin, kendisinden 17 yaş büyük bir siyasi liderin elini öpmesini, gazetecilik prensipleri gereği hiç araştırmadan Bahçeli'yi karalamak için çarpıtarak veren yandaş medyanın acizliğini ve düştüğü içler acısı halini gözler önüne serdi..

İşte o çarpıtma haber:



SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Yandaş medya, Bahçeli'yi karalamak isterken rezil oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER