Yeni görüntü yayınlandı, Yerkel'in yalanı ortaya çıktı

Yusuf Yerkel'in tekme atarken çekilen yeni görüntüsü yayınlandı. ''A haber'in 'provokatörün' maskesini mi düşürdüğü'' yoksa hükümet yetkililerinin açıklamalarını mı yalanlamaya çalıştığı anlaşılamadı

Yandaş kanal yeni görüntü yayınladı, Yerkel'in saldırıya uğradığı yalan çıktı

Soma'da yaşanan facia sonrası Başbakanlık konvoyunda yaşanan Yusuf  'tekme skandalı'nın yeni görüntüleri çıktı. Havuz medyasının televizyonu 'ahaber'in yayınladığı görüntülerde tekmeci müşavirin bu görüntüsü yılın gazetecilik olayı olarak gösterildi. Ancak 'görüntülerin provokasyonu ortaya çıkarma mı, yetkilileri yalanlama amaçlı mı' yayınlandığı bir türlü anlaşılamadı

Görüntülerde gencin konvoydaki araçlardan birine attığı tekme, özel harekat polisleri tarafından sert şekilde karşılık buluyor. Polisler kişiyi yere yatırırken Yusuf Yerkel'in aradan sıyrılıp vatandaşı 2 kez tekmelediği görülüyor. 

Görüntüler Yerkel'in saldırıya uğradığı iddialarını yalanlıyor, bunun yanında birçok ismin de açıklamalarını boşa düşürüyor.

HÜSEYİN ÇELİK, 'YERKEL SALDIRIYA UĞRADIM DEDİ' DEMİŞTİ

Görüntüler AKP sözcüsü Hüseyin Çelik'i yalanladı. Olayın ardından konuşan AKP Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik şunları söylemişti: 
''Yusuf Yerkel'in yaptığı bir açıklama var. Bir olayda iki tarafı birden dinleyeceksiniz. Yusuf Yerkel, o kişinin kendisine şiddet uyguladığını, kendini yaraladığını, doktora gittiğini, 7 günlük rapor aldığını açıkladı. 'Buna rağmen sükunetimi muhafaza etmediğim için üzgünüm' diye açıklama yaptı. Ben de Hüseyin Çelik olarak keşke Yerkel böyle bir şeyin içinde olmasaydı diyorum. Böyle durumlarda diyelim ki, gösterici polise saldırır ama polis karşılık verdiği zaman tefe koyarız. Sizin başınıza geldiğini düşünün, bir kameraman da kendisine saldırana karşı kendini savunuyor, bir tokat daha vur demiyor."

YALÇIN AKDOĞAN 'EKİP LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ' DEMİŞTİ

AKP milletvekili ve Başbakanlık başdanışmanı Yalçın Akdoğan köşe yazısı yazdığı gazetede olayın ardından şunları yazmıştı:

''Acılı aileleri dinlemek için halkın içine karışan Başbakan Erdoğan’a bazı örgüt mensuplarının tahrikiyle gerçekleşen münferit tepkiler Başbakanlık ekibine yönelik fiili saldırıya dönüşmüştür. Araçları tekmeleyen ve ekibi linç etmek isteyenlere karşı Yusuf Yerkel’in kendini savunması çok farklı şekilde yansıtılmıştır. Tek bir fotoğraf karesiyle olayın tamamını anlamak mümkün değildir. ''

GÖRÜNTÜLER AKİT YAZARI HASAN KARAKAYA'YI DA YALANLADI

Akit Gazetesi'nde yazan ve komplo teorileriyle adından söz ettiren Hasan Karakaya ise müşavirin fiziki saldırıya uğradığını iddia etmiş ve tekmene sağlık ifadelerini kullanmıştı:

''Bir “provokatör” ki; “ortalığı karıştırmak” için Soma’ya gittiyse, gitmekle kalmayıp, konvoydaki “resmi araçlar”ın camlarını “tuz-buz” ettiyse, bununla da yetinmeyip; önce Yusuf Yerkel’e, daha sonra da Başbakan Erdoğan’a “küfür ve hakaret”lerde bulunduysa, Yusuf Yerkel’in “tepkisiz” kalması üzerine “kravatından tutup darp etmeye” kalktıysa, kusura bakmayın ama, bu “sokak kabadayısı”na haddini bildirmek, her “delikanlı”nın boynuna borçtur!..

Son derece “sakin” ve son derece “beyefendi” bir delikanlı olan Yusuf da, eğer iddia edildiği gibi, bu provokatörü “tekmeledi” ise, gerekeni yapmıştır!..

Tekmelerine sağlık!..''

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Yeni görüntü yayınlandı, Yerkel'in yalanı ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER