Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?

Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı İç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak. İstanbul ve Ankara parçalı ve çok bulutlu, İzmir'de ise çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın ile Denizli, Burdur ve Isparta'nın güney çevrelerinde kuvvetli, Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: İç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden orta kuvvette, Ege Kıyıları, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'da kuvvetli (30-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İzmir, Aydın ile Denizli, Burdur ve Isparta'nın güney çevrelerinde kuvvetli, Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli olması olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. 

TOZ TAŞINIMI VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli esen rüzgarla birlikte, ülkemizin güney bölgeleri başta olmak üzere yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Yeni haftada hava durumu nasıl olacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER