Yolsuzluk komisyonun gizli yazışma skandalı

CHP’li Ali Özgündüz’ün 4 eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu’nda ‘gizli yazışma’ iddiasını TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı doğruladı: “Yazışma yapıldı evrak örnekleri de alınmadı”

Yolsuzluk komisyonun gizli yazışma skandalı


CHP’nin savcı kökenli Milletvekili Ali Özgündüz’ün, dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanlığı’nın, 22 Aralık ile oylama yapılarak bakanların Yüce Divan'a gönderilmemesi kararının oy çokluğuyla alındığı 5 Ocak arasında gizli yazışmalar yaptığı iddiası doğrulandı. 

Özgündüz’ün, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı yanıt verdi.

BAŞKANLIK: EVRAK ALINMADI

Başkanlık, Özgündüz’ün, “22 Aralık 2014’ten sonra yazışma yapıldı mı” sorusuna şu yanıtı verdi: “Komisyona gelen evraklardan, şahıslar tarafından komisyona gönderilen ve soruşturma konusu ve dosyası ile ilgili görülmeyen dilekçe ve belgeler komisyonca tetkik ve iade edilmek üzere istenmiş olan evraklar ile işlem yapılması gereken belgeler için belirtilen tarihten sonra birtakım yazışmalar yapıldığı ve evraklardan örnek alınmadığı komisyon yazışmalarının incelemesinden anlaşılmaktadır.”

Özgündüz, 22 Aralık 2014’ten sonra, komisyonun bir kısım yazışmalar yaptığının ortaya çıktığını söyledi. Özgündüz, “Komisyon Başkanı, üyelerden habersiz yazışmalar yapmış. Üyelerin haberi olmadan, Komisyon Başkanı yazışmalara konu olan evraklardan örnek de almadan iade etmiş. Bu usule aykırıdır” dedi.

BAKANLARIN SUÇUNA ORTAK OLDU

Komisyon Başkanı’nın delil karartmaya dönük, eksik soruşturma sonucu doğuracak faaliyetlerde bulunduğunu belirten CHP’li Özgündüz şöyle devam etti: “Başkan, bakanların suçuna ortak olmuştur. Bu dosyanın dayanağı olabilecek belgeleri gizlemeye dönük kasıtlı davranıştır ve suçtur.

PİS KOKU GELİYOR

Konuyu deştikçe, yeni pis kokular çıkıyor. Kasıtlı, eksik soruşturma yapıldığı aşikâr. Gelen dilekçe ve evraklarda ya resmi belge varsa? Rüşvet ve yolsuzluğu başka bir olayla doğrulayacak kayıtlar varsa? Bunu kontrol etme şansımız da kalmadı.”
<< Önceki Haber Yolsuzluk komisyonun gizli yazışma skandalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER