Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'ye karşı safları sıklaştırıyor


Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin Ekim ayında yapması beklenen nükleer füze ve uzun menzilli roket deneme girişimine karşı savunma toplantısı düzenledi.

Toplantı için her iki tarafın yetkilileri başkent Seul'deki Güney Kore Savunma Bakanlığı'nda bir araya geldi. İki gün sürecek olan toplantıda, Kuzey Kore'nin herhangi bir saldırısına karşı iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın nasıl bir karşılık vereceği görüşüldü. Toplantıya başlamadan önce konuşan Güney Kore Savunma Bakanlığı Temsilcisi Yoo Jeh-seung, "Bu toplantıdaki asıl amaç, Güney Kore ve ABD'nin ortak savunma şartlarını daha da güçlendirmektir." dedi. Ayrıca Yoo, "Kuzey Kore'nin nükleer füze ve roket deneme yapacağı söylentilerinin yoğunlaştığı bugünlerde, Güney Kore ile ABD ittifakının askeri gücü ve savunma olanakları önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

KUZEY KORE'YE KARŞI 4D FORMÜLÜ UYGULANACAK

Güney Kore ve ABD'nin yaptığı savunma toplantısında Kuzey Kore'ye karşı 4D formülünü hayata geçireceklerini söylendi. İngilizce detect (saptama), defense (savunma), distrupt (engelleme), destroy (yok etme) kelimelerinin baş harflerinden oluşan 4D formülü, yapılabilecek saldırılara karşı önceden tedbir alıp, bunların engellenmesinin hedeflendiği belirtildi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER