Güreş Milli Takımı, 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşılandı

Güreş Milli Takımı, 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşılandı

ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya alan Güreş Milli Takım kafilesi yurda döndü.

Aralarında 125 kilo dünya şampiyonu ve altın madalya sahibi Taha Akgül'ün de olduğu güreş kafilesi 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' sloganları ile karşılandı.

THY'nin tarifeli Los Angeles uçağıyla yurda dönen kafileyi Atatürk Havaalimanı'nda güreş federasyon temsilcileri ve güreşçileri yakınları karşıladı. Çıkışta kafiledeki güreşçilere çiçekler verildi.

Şampiyonada 125 kiloda altın madalya kazanan güreşçi Taha Akgül, Brezilya'da 2016'da yapılacak olimpiyatlara vize almış olmanın mutluluğu yaşadıklarını söyledi. Bu dereceyle ikinci kez dünya şampiyonu olduğunu hatırlatan Akgül, "Daha önce dört Avrupa şampiyonluğum vardı. Bu dünya şampiyonluğu, yeni rekorlar açısında benim için çok önemli. Bunun devamını olimpiyatlar sonrasındaki diğer şampiyonalarda getireceğim. Seneye olimpiyatlar var. Tek eksik madalyamız olimpiyat. İnşallah seneye Rio olimpiyatlarında bu madalya eksikliğini tamamlayıp bu şekilde güreş hayatıma devam etmek istiyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Güreş Milli Takımı, 'Türkiye sizinle gurur duyuyor'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER