Hacılar, Peygamber Efendimiz (sas) karşısında gözyaşlarını tutamadı (Özel)


Mekke'de hac farizasını tamamlayan hacılar, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (sas)'i ziyaret etmeye başladı. Mescid-i Nebevi'ye gruplar halinde gelen hacılar, Peygamber Efendimiz'i selamlayarak Allah'a dua ederken gözyaşlarını tutumadı.

Hacılar, Ravza-i Mutahhara (temiz bahçe) önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ravza-i Mutahhara, Hazreti Peygamber'in kabri ile minberi arasındaki bölüme deniyor. "Evimle minberim arası, cennet bahçelerinden bir bahçedir." hadis-i şerifi sebebiyle hacılar bu bölümde namaz kılmak için adeta yarışıyor. Suudi yetkililer, cennetten bir bahçe sayılan bu bölüme hacıları grup grup alıyor. Hücre-i Saadet denilen kabir bölümünde ise Peygamber Efendimiz'den başka yanı başında Hazreti Ebubekir ve Hazreti Ömer'in kabri şerifleri bulunuyor.

Ravza-i Mutahhara ve Efendimiz'in kabrini ziyaret eden Türk hacılar, büyük heyecan duyduklarını dile getirdiler. Kimi hacılar ise yaşadıkları duygu karşısında gözyaşlarını tutamadı. Gözyaşları içerisinde duygularını anlatan Kazım Sağlam, "Allah haccı 8 sene sonra bize nasip etti. Allah bu seneye nasip etti. Duygularım anlatılacak gibi değil." ifadelerini kullandı. Hücre-i Saadet'in önünde ağlayarak dualar ettiğini belirten Kazım'ın eşi Naziker ise Türkiye'dekilerin selamını Peygamber Efendimiz'e getirdiğini belirtti.

Ankara'dan hac görevini ifa etmeye gelen Ramazan Seyfeli ise Mescid-i Nebevi'de hissedilen duyguların anlatılamayacağını, görülmesi gerektiğini aktardı. Başka bir Türk hacı ise duygularını şöyle dile getirdi: "Buradaki lezzet, buradaki Kabe ve Resulullah aşkı değişilmez, vazgeçilmez tad. Dünyadaki nimetlerin en güzel bu. Rabbim herkes bunları nasip etsin."
CİHAN
<< Önceki Haber Hacılar, Peygamber Efendimiz (sas) karşısında gözyaşlarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER