Hakem hatalarına isyan eden Trabzonspor camiası, alıkoymayı doğru bulmuyor


Trabzonspor'un, Gaziantepspor oynadığı maç sonrası hakemlerin 4 saat Hüseyin Avni Aker Stadı'nda alıkonulmasının yankıları sürüyor.

Yöneticilerin tavrını doğru bulanların yanı sıra camianın önde gelen birçok ismi verilen tepkilerin kulübe fayda sağlaması gerektiğinin altını çiziyor.

Üst üste yaşanan hakem hatalarının işi bu noktaya getirdiğine dikkat çeken kurmaylar, yine de hakemlerin alıkonulmasının doğru bir tepki olmadığı düşünüyor. Bu tür tepkilerin, Trabzonspor'a haklıyken haksız duruma düşüreceğinin altı çiziliyor.

Başkan adaylarından Celil Hekimoğlu, Trabzonspor'un hakem kararlarıyla mağdur edildiğini, ancak hakemlerin bu şekilde soyunda odasında alıkonulmasını da tasvip etmediğini söyledi.

Bordo mavili takımı yıpratmak için Galatasaray maçından beri ciddi bir kampanya yürütüldüğünü savunan Hekimoğlu, "Trabzonspor bu durumun mağdurudur, ancak hakemlerin bu şekilde soyunma odasında alıkonulmasını tasvip etmiyorum. Trabzonspor haklı olduğu davada haksız duruma düşmüştür, kamuoyu önünde en azından. Bunlar bize yakışmıyor ama bir gerçek de var ki Trabzonspor'un yaşadığı sistematik bir mağduriyet de var. Bunu da unutmamamız lazım." ifadelerini kullandı.

Yönetimin daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yapan Hekimoğlu, "Hakkımızı ararken daha demokratik yollar uygulaması lazım. İnşallah bundan sonra öyle yaparlar." dedi.

Trabzonspor Kulübü eski asbaşkanlarından Hayrettin Hacısalihoğlu da ortaya konulan tepkinin kulübe fayda getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Şayet sergilediğiniz tavır kulübe zarar getiriyorsa o zaman haklıyken haksız duruma düşersiniz" diyen Hacısalihoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'na da şu eleştiriyi getirdi: "Federasyon ve hakem komitesinin de insanları böyle isyan noktasına getirmemesi gerekir. Üst üste bu kadar hakem hatasını hiçbir kulüp yaşamamıştır. Sonuçta Fenerbahçe bu tür şeyler yaşadığında Aziz bey isyan ettiği zaman bunları normal karşılayan basın, Trabzonspor'da olan hadiselerde aynı haklılığı göstermiyor."

Eski başkanlardan Özkan Sümer de karşılaşma sonrası yaşananları, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'na özgü bir çılgınlık olduğunu savundu.

Sümer, Trabzonspor'a karşı yapılmış bir haksızlığın olduğuna da dikkat çekti. Çarşamba günü oynanan ve 2-2 biten Gaziantepspor maçının son dakikasında penaltılarının verilmediği iddiasıyla Trabzonspor cephesi müsabakanın hakemlerine tepki göstermişti. Stat önünde toplanan taraftarlar, karşılaşmanın hakemi Çağatay Şahan'ı uzun süre protesto etmişti. Yöneticiler ve taraftarların tepkisinden dolayı hakem heyeti 4 saat Avni Aker'de kalmıştı. Hakem heyetinin, bordo mavili yöneticiler tarafından hakem odasında alıkonulduğu belirtilmişti. Gece yarısından sonra özel uçakla Trabzon'a gelen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da havalimanında yaptığı açıklamada, hakemlerin stattan çıkartılmaması talimatını kendisinin verdiğini söylemişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Hakem hatalarına isyan eden Trabzonspor camiası, alıkoymayı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER