"Seçim günü provokasyon olabilir, sandıklara sahip çıkmalıyız"



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Akif Ekici, seçim günü bazı adli ve idari yetkililerin provokasyonel hareketler içerisine gireceği yönünde duyum aldıklarını söyleyerek, sandıklara sahip çıkılmasını istedi.

CHP Gaziantep Seçim Koordinasyon Merkezi'nde 1 Kasım seçimleri öncesinde değerlendirmede bulunan Ekici, "1 Kasım seçimlerine 2 gün kaldı. Pazar günü sandığa gidiyoruz. Bizim Gaziantepli seçmenlere ısrarla söylediğimiz şu. Ülkemiz son derece tehlikeli virajın son noktasında. Pazar günü Gaziantepliler bu kötü gidişe dur diyecektir. Buna eminiz. Ben Gazianteplilerden şunu rica ediyorum. Lütfen sandığa gidelim. Pikniğimizi bir gün erteleyelim. İstikbalimiz için, çocuklarımızın, ülkemizin geleceği için sandığa gidelim. Bir defaya mahsus olsa başka bir partiye oy vermişseniz CHP'ye 4 yıllığına destek verin. CHP'yi iktidara getirin." dedi.

Seçim gününde provokasyonların da olabileceğini kaydeden Ekici, "Bazı adli yetkililer, idari yetkililerin provokasyonel hareketler içerisine gireceği duyumları aldık. Tüm partililere şunu söylüyorum. Sandık başında sadece ve sadece seçim kurulları yetkilidir. Hiçbir polisin yetkisi yoktur. Sandık başlarını terk etmeyin. Provokasyonel hadiseler çıkarılabilir. İnsanlar tedirgin edilebilir. Güvenlik gerekçesiyle okulları boşaltıyoruz, sandıkları boşaltın denebilir. Saat 15.00 ile 16.00 çok önemli saatlerdir. Sandıklar kapanıp tutanaklar hazırlanana bir suretini alana kadar CHP'li ve diğer partililer de destek olacaklar ve hep birlikte ıslak tutanağı alana kadar sandığımızdan ayrılmayalım. Bu bir namus görevidir. Ülkemiz çok önemli bir noktada. Bu namus şeref görevini pazar günü yerine getirelim. Ayrıca oy pusulaları torbalara konarak otobüslerle adliyeye taşınacak. Adliyeye giderken mutlaka partililerimizden temsilci olacaktır. Reddedilirse, yer yok denilirse otobüsleri de bırakmayın. Bölgelerde avukatlarımız olacak. Çok sayıda avukat arkadaşımız görev aldı. Her alanda varız. En ufak bir tereddüt ettiğiniz anda cep telefonlarımız sizlerin elindeki listelerde var. Haksızlık, hukuksuzluk, yapmak isteyenlere engel olalım." şeklinde konuştu.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER