Hamza Hamzaoğlu: Ağır yenilgi aldık


Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'a 4 - 3 yenilen Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, son dakikalarda yaptıkları inanılmaz hatalarla ağır bir yenilgi aldıklarını söyledi.

Hamzaoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçı kaybetmelerinde birden çok sebep olduğunu belirtti.

Sahanın durumu nedeniyle sakatlık ve mecburi değişiklikler yapmak zorunda kaldıklarını vurgulayan Hamzaoğlu, "Hakem kararları büyük etki yapmasa da Umut'un ilk sarı kartı çok basit. Her şeye rağmen son dakikalarda zoru başarmış, sakatlıklardan çıkıp 3 - 2 öne geçen bir Galatasaray, uzatma dakikalarında iki gol yememeli. Ne olursa olsun topu kenara taşımayı başarmalıydık. Son dakikalarda yaptığımız inanılmaz hatalarla faturayı ağır ödedik. Daha önce de defalarca bu hataları yaptık. İnsanoğlu aynı hataları demek ki tekrar tekrar yapıyor" şeklinde konuştu.

Hataların takım halinde yapıldığını kaydeden Hamzaoğlu, "Takım halinde beraber savunma yapılır. Topa sahip olunca kenara taşırsın oyunu çirkinleştirmeden kenarlardan atağa çıkarsın. Bugün bunları son anlarda başaramadık. Öne geçtiğimiz maçları korumayı başarmalıyız" dedi.

Maça çok iyi başladıklarını ve oyunun ilk 15 dakikasında her şeyin istedikleri gibi gittiğini vurgulayan Hamzaoğlu, şöyle devam etti: "Selçuk'un sakatlanması işi terse çevirdi. Rodriguez ısınamadan oyuna girdi. Bir kaç basit top kaybı yaptı. Kalemizde golü gördük. Ardından Hakan'ın sakatlanması işin git gelleri oldu. Semih'in boynunda problem var. İnşallah ciddi değildir. Maçı kaybettik ama oyuncularımızı da kaybetmek bizi daha fazla üzdü. İnşallah ciddi bir şey olmaz. Kenarda Emre Bilal vardı ama sakatlıklar nedeniyle hiçbirini kullanamadık."

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ

Çakyur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise fazla böbürlenmeye gerek olmadığını ancak her şeye rağmen iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Galatasaray karşısında geri düştükten sonra oyuncuların çok iyi işler yaptığının altını çizen Karaman, "Galatasaray'ın yorgun geleceğini biliyorduk. Son 20 dakika yapacağımız değişiklikler ile 'fiziksel üstünlüğü elimize alalım' demiştik. 3. dakikada geri düştük. Galatasaray'ın attığı goller hep dönen toplar ve bireysel kalite. Bizi baskı altına alarak yenilen goller değil. Hucuma çıkınca topu orada tutamadık. Yaptığımız oyuncu değişiklikleri ile oyun içinde goller geldi. Galatasaray iyi atağa çıksa biz de gol yiyebilirdik. Son 15 dakikalık planlamamızı oyuncular çok iyi yaptı. Maçta ezilmedik çatır çatır oynadık ama Galatasaray kaliteli takım çok basit top kaybettik. Maç içerisinde kaptığımız topları yönlendiremedik. Eksiklerimiz var. Bunlar hep teknik beceri ile ilgili. Bugün güzel bir galibiyet aldık. Fazla böbürlenmeye gerek yok ama oyuncularımız geçen sezonun şampiyonunu şampiyonlar ligi ekibini yendi. Eksiklerimizi biliyoruz. Sadece bir galibiyet aldık. Hem şehir adına hem de takım adına iyi bir üç puan oldu." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Hamza Hamzaoğlu: Ağır yenilgi aldık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER