Hentbol Milli Takım aday kadrosu pazar günü toplanacak


Hentbolde 2018 Erkekler Avrupa Şampiyonası Grubu Play- Off maçlarında Belçika ile mücadele edecek olan erkekler A Milli Takım çalışmalarına başlıyor.

Belçika maçlarının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Hentbol Milli Takım Teknik Direktörü Adnan Öztürk, hedeflerinin 2018 eleme gruplarına kalıp yeni oluşan takımla burada tecrübe kazanarak 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılmak olduğunu belirtti.

Öztürk yaptığı açıklamada, "Şu anda kadromuz tecrübeli oyucuların yanı sıra oldukça genç ve tecrübesiz oyunculardan oluşmakta. Daha önce oynadığımız 2017 Dünya Şampiyonası grup maçlarında bu kadronun takım olmaya başladığını görmek oldukça sevindirici oldu bizim açımızdan." dedi.

İlk hedeflerinin 2018 gruplarına kalıp ve burada başarılı olmak olduğunu, gerçekçi hedeflerinin ise 2020 Avrupa Şampiyonası olduğunu belirten Adnan Ööztürk, "Eksiklerimizi gerçekçi yaklaşımlarla ortaya koyup planlı ve programlı çalıştığımızda elimizdeki genç ve yetenekli oyuncularla bunu başarabilecek gücümüzün var olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Öztürk, sakat oyuncuların yanı sıra Belçika maçlarının Gençler Avrupa Şampiyonası grup eleme maçları ile aynı tarihlere denk geldiği için Harun ve Görkem dışında hedefledikleri genç oyuncuları kadroya alamamalarının kendileri için sıkıntı olduğunu da sözlerine ekledi.

AÇIKLANAN ADAY KADRO 27 MART'TA RİZE'DE KAMPA GİRECEK

Bu arada Belçika ile 6 Nisan Çarşamba günü Rize'de, 9 Nisan Pazar günü ise rövanş maçında Liege'de karşılaşacak olan Milliler, 27 Mart Pazar günü Rize'de kampa girecek.

Teknik direktör Adnan Öztürk yönetiminde çalışacak olan milli takım şu isimlerden oluşuyor:
Coşkun Göktepe, Enis Yatkın (Antalyaspor)
Alican Göçmen (Ankara Büyükşehir Belediye Spor)
Niyazi Bozkurt (Amasya Taşova Spor Kulübü)
Çetin Çelik (Bursa Nilüfer Belediyespor)
Can Çelebi (Paris Chartres Metropole Handball 28)
Ramazan Döne, Tolga Özbahar, Mehmet Demirezen (Beşiktaş Mogaz)
Uğur Erceylan, Onur Ersin, Baran Nalbantoğlu, Yakup Yaşar Simsar (Göztepe)
Alp Eren Pektaş, Orkun Söz (Maliye Milli Piyango)
Yunus Özmusul (Sturgart TV Bittenfeld 1898)
Harun Hacıoğlu, Görkem Biçer, Cemal Serdaroğlu (Zağnos Erkek Hentbol)
CİHAN
<< Önceki Haber Hentbol Milli Takım aday kadrosu pazar günü toplanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER