Hessen, entgerasyon alanındaki projeleri ödüllendireck


Uyum alanında örnek çalışmaları destekelemek isteyen Hessen Hükümeti, bu sene üçüncü kez entegrasyon alanında projeler geliştiren kişi, grup veya derneklere ödüller verecek. Bu çerçevede hükümet, 'Entegrasyon ve Uzman iş gücü' başlıklı yarışmayı kazanan projeleri 20 bin Euro ile ödüllendirecek.

Yerli ve göçmen nüfusun birlikteliğine katkı sağlayacak ve kalifiye işçi sıkıntısını ortadan kaldıracak kişi, grup veya proje ile inisiyatiflerini desteklemek istediklerini belirten Hessen Sosyal İşler Bakanı Stefan Grüttner, demografik değişimle iş gücü piyasasının birçok alanında karşılanması gereken önemli ölçüde bir ihtiyacın olduğunu dile getirdi.

"Yabancı kökenli kimselerin iş gücü piyasasına başarılı entegrasyonu geçim kaynağını güvence altına alır ve toplumda etkin ve kalıcı katılım için temel oluşturur." diyen Grüttner, bu senenin 'Entegrasyon ve Uzman elemanlar' konulu Hessen Entegrasyon Ödülü için başvuru beklediklerini söyledi. "Bu açığı kapatmak için yurt dışından gelen vasıflı işçiler önemli bir araçtır." diyen Hessen Eyaleti Uyum Müsteşarı Jo Dreiseitel ise beceri, bilgi ve tecrübeleriyle göçmenlerin ekonomik büyüme ve refah için etkili bir katkı sağlayacağını belirtti.

Bir meslek ve iş bulmanın toplumsal entegrasyon için önemli bir öneme sahip olduğunu da sözlerine ekledi. İlgi duyan kimseler, projeleriyle en geç 1 Temmuz'a kadar başvurması gerekiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Hessen, entgerasyon alanındaki projeleri ödüllendireck Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER