Hukukçulardan gündem oluşturacak açıklama

AK Par­ti kur­may­la­rın­ın ‘HDP ka­pa­tıl­sı­n ve parti yöneticileri yargılansın’ çağ­rı­sı­na hu­kuk­çu­lardan ilginç bir uyarı geldi.

Hukukçulardan gündem oluşturacak açıklama

Prof. Dr. Kö­ke­r, “AKP de PKK ile gö­rüş­mü­yor muy­du” diye sorarken An­ka­ra Ba­ro Baş­ka­nı Co­şar “AK­P’­nin yap­tık­la­rı çok fark­lı de­ğil. Bu­nun için de AKP’ye kapatma davası açabilirler” ifadelerini kullandı.

Bugün'den Ömer Önder'in haberine göre, AK Par­ti­li Sü­ley­man Soy­lu, Bur­han Ku­zu, Mus­ta­fa Şen­top ve Ah­met İyi­ma­ya gibi isimler bir süredir HDP’­nin ka­pa­tıl­ma­sı­ ya da parti yönetiminin yargılanması gerektiğine yö­ne­lik açıklamalarda bulunuyor.

MHP lideri Dev­let Bah­çe­li, Yar­gı­tay Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı­’nı gö­re­ve ça­ğır­ırken havuz medyasında Başsavcılığın inceleme başlattığına ­ilişkin haberler yer almaya başladı. Bu gelişmeye hukukçular ve siyasetçilerden ilginç tepkiler geldi.

İKİSİ DE AYNI MASADAYDI

- Ana­ya­sa Hu­kuk­çu­su Prof. Dr. Le­vent Kö­ker: AKP de PKK ile gö­rüş­mü­yor muy­du? HDP de çı­kıp, ‘AKP de gö­rü­şü­yor­du, o da ka­pa­tıl­sı­n’ di­ye­bi­lir. Çö­züm sü­re­ci kap­sa­mın­da Kan­di­l’­in ön­der ka­bul et­ti­ği Öca­la­n’­la dev­let gö­rü­şü­yor­du. Dev­le­ti yö­ne­ten AKP gö­rü­şü­yor­du. Bu kap­sam­da AK­P’­ye de ‘te­rör ör­gü­tüy­le iliş­ki­ye gi­ri­yo­r’ di­ye­rek da­va aça­bi­lir­ler. Onun da ka­pa­tıl­ma­sı­nı is­te­ye­bi­lir­ler. Çün­kü öne sü­rü­len ge­rek­çe­ler bu­gün ka­pa­tıl­mak is­te­nen HDP ile ay­nı. Ay­nı ma­sa­day­dı­lar. Ma­sa­yı de­vi­rip, ko­nu­yu bu aşa­ma­ya ge­tir­me­nin an­la­mı ne? HDP’­nin ka­pa­tıl­ma­sı Tür­ki­ye­’ye bü­yük kö­tü­lük olur.

AKP'NİN YAP­TIK­LA­RI AYNI

- Ba­ro­lar Bir­li­ği es­ki Baş­ka­nı Ve­dat Ah­sen Co­şar:
Bir­kaç haf­ta ön­ce­si­ne ka­dar HDP ile ba­rış sü­re­ci için­de son de­re­ce olum­lu iler­li­yor­du. Çı­kı­lıp açık­la­ma­lar, gö­rüş­me­ler ya­pı­lı­yor­du. Ka­pat­ma ge­rek­çe­si ye­ni mi keş­fe­dil­di? Bu du­rum­da bi­ri de çı­kıp AK­P’­ye ‘HDP ile sü­rek­li bir­lik­te fo­toğ­raf ve­ren siz­di­niz. Ba­rış sü­re­ci için PKK ve İm­ra­lı ile siz gö­rüş­tü­nü­z’ di­ye­bi­lir. Bir baş­ka­sı da ‘Si­zin de PKK ile or­ga­nik iliş­ki­le­ri­niz var­dı. Açı­lım sü­re­ci­ni yü­rüt­tü­nü­z’ yo­ru­mu­nu ya­par. HDP’­nin ka­pa­tıl­ma­sı­nın is­ten­di­ği ge­rek­çe ile AK­P’­nin yap­tık­la­rı çok fark­lı de­ğil. Bu­nun için de AK­P’­ye ka­pat­ma da­va­sı aça­bi­lir­ler.

HE­SAP­LAR BO­ZUL­DU

- AK Par­ti­li es­ki ba­kan Er­tuğ­rul Gü­nay: İk­ti­dar par­ti­si söz­cü­le­ri cid­di bir PKK ve Öca­lan ko­ru­ma­cı­lı­ğı ve sa­vu­nu­cu­lu­ğu­na so­yun­muş­lar­dı. HDP’­nin yüz­de 10’la­rın üze­ri­ne çık­ma­sı ve Par­la­men­to’­da önem­li bir fi­gür ha­li­ne gel­me­si, he­sap­la­rı­nı boz­du­ğu için bü­tün es­ki söy­le­dik­le­ri­ni red­di an­la­mın­da ka­pat­ma söy­le­mi ge­liş­ti­ri­yor­lar.

ER­KEN SE­ÇİM ÖN­CE­Sİ OYUN

- CHP İs­tan­bul Mil­let­ve­ki­li Avu­kat Mah­mut Ta­nal:
Er­ken se­çim ön­ce­si yi­ne HDP üze­rin­den oyun oy­nu­yor. AKP, ik­ti­dar­da kal­mak için her yo­lu mu­bah gö­rü­yor.

90’LA­RA BEN­ZE­MEZ

- Prof. Dr. Me­tin Gün­day:
Bu­nu söy­le­yen AK­P’­li­ler da­ha bir­kaç yıl ön­ce ken­di­le­ri ka­pan­mak­tan zor kur­tul­du­lar. Şim­di bu­nu yap­ma­ya utan­mı­yor­lar mı? Ta­ma­men si­ya­si bir ope­ras­yon ya­pı­yor­lar.

"MİT ÖCALAN'LA, BİZLER BDP'LİLERLE, ONLAR KANDİL'LE GÖRÜŞÜYOR"

AK­P’­li­ler yakın zamana kadar PKK ve li­de­ri Ab­dul­lah Öca­la­n’­a öv­güler düzüyordu:

- AKP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Be­şir Ata­lay:
Be­ğe­nin ya da be­ğen­me­yin, Öca­lan Kürt­le­rin li­de­ri. Bir me­ka­niz­ma oluş­tur­duk. MİT
Öca­la­n’­la gö­rü­şü­yor. Biz BDP’­li­ler­le gö­rü­şü­yo­ruz, on­lar da Kan­di­l’­le gö­rü­şü­yor.

- Ada­let es­ki Ba­ka­nı Be­kir Boz­dağ: Suç yok ya­pı­lan gö­rev var. (MİT Müs­te­şa­rı Ha­kan Fi­dan'ın PKK ile gö­rüş­mesiyle il­gi­li)

- Hü­kü­met Söz­cü­sü Bü­lent Arınç: Da­ğa çı­kış­lar es­ki­ye oran­la da­ha ni­te­lik­li hal al­dı.

- Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Yal­çın Ak­do­ğan: Öca­la­n’­ın olay­la­rı oku­ma ka­bi­li­ye­ti ve tec­rü­be­si var.

- AK­P’­li Meh­met Me­ti­ner:
Öca­la­n’­ın dur­du­ğu yer, Tür­ki­ye­’nin de­mok­ra­tik­leş­me sü­re­ci­ne kat­kı sağ­la­yan bir yer.

- AKP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ya­sin Ak­tay:
Öca­lan, dün­ya­nın ge­le­ce­ği­ni iyi oku­yup PKK’­nın önü­ne ye­ni he­defler koy­muş­tur.

- AK­P’­li Or­han Mi­roğ­lu:
Ben ba­şın­dan be­ri eğer HDP ba­ra­jı aşar­sa Ab­dul­lah Öca­lan'ın gü­cü­nün aza­la­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yor­dum. İn­şal­lah ya­nı­lı­rım.
<< Önceki Haber Hukukçulardan gündem oluşturacak açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER