'İçişleri Bakanı istifa etmeli'

'İçişleri Bakanı istifa etmeli'

Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, Ankara'da askeri ve sivil 28 kişinin bombalı terör saldırısında şehit edilmesinin sorumlularının istifa etmesini istedi. Harmandar, "Ülkemizde huzur ortamını sağlayamayan hükümet yetkilileri ve özellikle İçişleri Bakanı istifa etmelidir." dedi.

Ülkenin başkenti Ankara'da yaşanan terörist saldırıya tepkiler artarak devam ediyor. Ülkede can ve mal güvenliğinin kalmadığını ifade eden Türk Büro Sen Şube Başkanı Harmandar, bunun sorumlusunun hükümet ve İçişleri Bakanı olduğunu iddia etti. Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Harmandar, hükümetin ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa etmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: "7 Haziran seçimlerinden bugüne kadar yaşanan terörün birinci sorumlusu hükümet, ikinci sorumlusu ise İçişleri Bakanı'dır. Ülkemizde huzur ortamını sağlayamayan hükümet yetkilileri ve özellikle İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Vatandaşlarımız her gün şehit haberi almaktan bitap düşmüş, can güvenliği korkusu ile sokağa çıkamaz olmuştur. Bu korku ve panik havasının sorumlusu İçişleri Bakanı, sorumluluklarının gereğini yerine getirerek istifa etmelidir."

Harmandar, ülkenin göbeğinde gerçekleştirilen saldırı ile Türkiye'nin hiçbir yerinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin kalmadığını dile getirdi. Harmandar, söz konusu saldırıda şehitlere rahmet, yaralılara şifa diledi. Harmandar, şunları söyledi: "Türkiye'nin göbeğinde askeri ve sivil personeli taşıyan servis araçlarına yapılan bombalı saldırıda 28 vatandaşımız şehit olmuş, 61 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Saldırının Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile TBMM, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'na 200-400 metre gibi kritik bir mesafede gerçekleştirilmesi ise Türkiye'nin hiçbir yerinde hiçbir vatandaşımızın can güvenliğinin kalmadığını göstermektedir.

ÜLKEYİ YÖNETENLERİN YANLIŞ POLİTİKALARI VATANDAŞA TERÖR OLARAK DÖNÜYOR

AKP Hükümeti'nin, açılım adı altında başlattığı çözülme süreci ile PKK terör örgütüne birçok taviz verilmiştir. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgemizde polis karakoluna, asker kışlasına çekilerek bölge tamamen terör örgütüne bırakılmıştır. Güneydoğu Anadolu Bölgemizde başlatılan terör olayları ülkemizin her yerine öbek öbek yayılmıştır. İmralı'da bulunan bebek katilinin talimatları ile ülkede kargaşa ve kaos ortamı yaratılmıştır. Yine AKP Hükümeti'nin yanlış dış politikaları sebebiyle ülkemiz ateş çemberine dönmüştür. Ülkemizin başına PKK terör örgütü yetmezmiş gibi, bir de IŞİD terör örgütü bela edilmiştir. Maalesef hükümet yetkilileri yaşanan terör saldırıları karşısında hala sessiz kalmayı tercih etmektedir. Sonuç olarak da şehit haberleriyle Türk milletinin yürekleri dağlanmıştır.

SINIRLARIMIZ KEVGİRE DÖNDÜ

Sınır komşumuz Irak ve Suriye'de yaşanan iç çatışmadan kaçanlar ülkemize sığınmışlar, sınırlarımız kevgire dönmüştür. Adeta bir göçmen ülkesine dönüşen ülkemizde, asayişi sağlamak neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Devlet otoritesi sarsılmıştır. 3 milyon göçmenin kimlikleri tek tek tespit edilemediği için, Ülkemizde yabancı ajanlar cirit atmaktadır. İç ve dış politikadaki beceriksiz siyasi yönetim anlayışı nedeniyle sınır güvenliğimiz ortadan kalkmış ve komşularımızla kavgalı hale gelmiş durumdayız.

İSTİHBARAT ZAFİYETİ HAD SAFHAYA ULAŞMIŞTIR

Irak ve Suriye'de yaşanan iç savaşın temelleri ülkemizde atılmaya çalışılmaktadır. Vatandaşlarımız can ve mal güvenliklerinden endişe etmekte, sokağa çıkmaya korkmaktadırlar. Korku ve panik havası doğudan batıya ülkemizin her bir yerine hızlıca yayılmaktadır. Başta Milli İstihbarat Teşkilatımız olmak üzere, Polis ve Jandarma istihbaratı yetersiz kalmaktadır. Güvenlik zafiyeti biran önce giderilmeli, gerek istihbarat teşkilatlarımız, gerek silahlı kuvvetlerimiz tüm önlemleri almalı, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamalıdır.

TERÖRİSTLERLE YAPILAN MÜZAKERELERİN BEDELİNİ ASKER, POLİS ÖDÜYOR

Türkiye'nin getirildiği bu kaos ortamının tek sorumlusu 13 yıllık AKP iktidarıdır. Başta bölücü terör örgütleri olmak üzere gösterilen müsamaha ve tavizler, Türkiye'yi felaketin eşiğine getirmiştir. Dolmabahçe mutabakatı rezaleti ise bölücü terörü iyiden iyiye azgınlaştırmıştır. Bu mutabakat Türk Milleti'nin kalbine bir hançer gibi saplanmıştır. Bölücü teröre verilen tavizler her gün bir askerimizin, polisimizin canına mal olmuş, gerçekleştirilen saldırılarla da yüzlerce sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Kimse beceriksiz yönetim anlayışının bedelini Türk Milleti'ne ödetmeye hakkı yoktur.

BAŞKANLIK GİBİ SUNİ GÜNDEMLERLE HALK OYALANIYOR

Milletimiz her yerde can korkusu yaşarken, ülkeyi yönetenler Başkanlık derdine düşmüştür. Başkanlık, Anayasa değişikliği gibi çeşitli suni gündemlerle halk oyalanmaya çalışılmaktadır. Halkımızın en önemli sorunu terördür. Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, TBMM'siyle teröre karşı topyekün bir mücadele verilmelidir. PKK'dan IŞİD terör örgütüne kadar terörün ve teröristin hepsine lanet olsun. Terör sorunu bitmeden ülkemiz rahat bir nefes alamayacaktır. Bizler teröre karşı yapılacak mücadelenin her zaman destekçisi olacağız." CİHAN
<< Önceki Haber 'İçişleri Bakanı istifa etmeli' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER