İEF'nin onur konuğu Eskişehir'e ziyaretçilerden tam not

İEF'nin onur konuğu Eskişehir'e ziyaretçilerden tam not

84. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)'nın onur konuğu ili olan Eskişehir, İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1-A holünde ziyaretçilerini ağırlıyor. Bu seneki teması "Eğitim" olan İEF'de "Şehir Eğitir" sloganıyla yer alan Eskişehir üniversitelerinden müzelerine, tarihi mekanlarından eğitim merkezlerine, eşsiz yer altı kaynaklarından heykellerine kadar birçok alanda misafirlerine kapılarını açtı. Türkiye'de ve dünyada marka şehir haline getiren projeleri ziyaretçilerine tanıtan Eskişehir standı tam not aldı. Üniversiteler arasında önemli bir yere sahip olan Anadolu ve Osmangazi üniversitelerinin stantları da Eskişehir'in eğitim alanında geldiği noktayı gösteriyor.

'BALMUMU HEYKELLERLE FOTOĞRAF ÇEKTİRİYORLAR'

Tarihe damga vurmuş önemli kişilerin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayan Balmumu Heykeller Müzesi'nin tanıtıldığı alan ise ziyaretçilerin fotoğraf çektikmek için tercih ettikleri uğrak yerlerinden. Eskişehir'in eğitimden sporuna, ekonomisinden etnik yapısına kadar birçok konuda geleceğe not düşmek için hayata geçirilen Kent Belleği Müzesi ve cam sanatının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan Çağdaş Cam Sanatları Müzesi stantları da fuar ziyaretçilerine tanıtılıyor. Masalların öğreticiliğini daha etkili ve keyifli kılan, çocukları adeta masallar diyarına bir yolculuğa çıkaran Masal Şatosu'nun görkemli bir maketi de küçükler kadar büyüklerin de en beğendikleri noktalardan. Şatoda, Kral Midas'ın hikayesi çeşili seanslarda, mapping yöntemiyle anlatılıyor.

'UZAYEVİNDEKİ FİLM GÖSTERİMLERİNE İLGİ YOĞUN'

Çocukların ve gençlerin eğitimine katkı sağlama, sorgulayan ve farklı düşünen bir nesil olarak yetiştirme, aynı zamanda eğlenerek yeni bilgiler öğrenmelerine yardımcı olma amacını taşıyan Bilim-Deney Merkezi ve Uzayevi, ziyaretçilerini pozitif bilimlerin keyifli dünyasında bir yolculuğa çıkarıyor. Bilim-Deney Merkezi'ndeki deney aletleri ve Uzayevi'nde seanslar halindeki film gösterimleri de ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

'ODUNPAZARI ADETA FUARA TAŞINDI'

Alanda ayrıca şehrin ilk yerleşim bölgelerinden olan ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin koruma ve kurtarma projeleriyle yeniden hayat bulan Odunpazarı evleri ve eski hal binasının restorasyonuyla sosyal yaşamın önemli parçalarından biri haline gelen Haller Gençlik Merkezi'nin büyük ölçekli maketleri, adeta Eskişehir sokaklarında yürüyor hissi uyandırıyor. Dünyada sadece Eskişehir'de çıkarılan ve "beyaz altın" olarak adlandırılan lüle taşının atölyesi ve şehrin sanat alanındaki önemli bir kolu olan cam işleme atölyesi de ilgi gören noktalardan. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları, özellikle ev hanımlarına yönelik kursların tanıtıldığı stantlardaki uygulamalar, fuarı ziyaret edenlere eğitimin hayatın her alanında var olduğunu gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi'nin kendi atölyelerinde tasarlanan ve üretilen fuar alanındaki yapılara, duvarlardaki Eskişehir fotoğrafları ve çeşitli noktalara kurulan ekranlardaki tanıtım filmleri eşlik ediyor. Ayrıca Eskişehir'in simgeleri haline gelen heykeller ve çeşitli peyzaj düzenlemeleri de ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber İEF'nin onur konuğu Eskişehir'e ziyaretçilerden tam not Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER