İhraç kararında ilginç imza

Zaman Gazetesi'nin haberine göre silah yüklü TIR'ların aranması olayında tutuklanan albayın ihraç kararında, Balyoz sanığının imzası çıktı.

İhraç kararında ilginç imza

Balyoz'dan tutukluyken TSK'dan ihraç edilmeyen Albay Aziz Yılmaz, silah yüklü TIR'ları aramaktan tutuklanan Albay Özkan Çokay'ın ihracına imza attı. Çokay'ın avukatı, "Disiplin kurulunda müvekkilimizi en çok o sıkıştırdı." dedi.  ‘Suçsuz' denilen 2 rapora rağmen Albay Çokay, 3. rapor ile ordudan atıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Komisyonu, silah yüklü TIR'ların aranması olayında tutuklanan Adana İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay'ı, 2 Şubat'ta TSK'dan ihraç etti. Özgür Düşünce'den Erkan Acar'ın haberine göre, Kurmay Albay Çokay'ı ordudan atan Yüksek Disiplin Kurulu'nun 9 kişilik heyetinde, Balyoz davasında tutuklanan Jandarma Albay Aziz Yılmaz da yer aldı. Hakkındaki soruşturma ve kovuşturma sürecinde TSK'dan ihraç edilmeyen Albay Yılmaz, beraat edip göreve dönünce kendisi ile benzer yargı sürecini yaşayan meslektaşının ordudan atılması kararına imza attı. Albay Yılmaz'ın beraat kararı sonrasında Jandarma Genel Komutanlığı Personel Plan Yönetim Daire Başkanlığı görevine atandığı öğrenildi.

SIKIŞTIRAN 3 İSİMDEN BİRİ

Kurmay Albay Özkan Çokay'ın avukatı Hasan Tok, Yüksek Disiplin Kurulu'ndaki ihraç kararında Yılmaz'ın imzasının bulunduğunu doğrulayarak, “Hatta dikkatimizi çekti ihraç kararını veren 9 üyeden en çok soru yönelten ve müvekkilimi sıkıştırmak isteyen üç isimden biri de Albay Aziz Yılmaz idi” şeklinde konuştu Avukat Tok, tutuklanan Kurmay Albay Özkan Çokay hakkındaki benzer soruşturmaların TSK Disiplin Kanunu ve Yönetmenliği'ne göre 1 yıl içinde karar verilmesi gerektiğini belirtti.

AYİM'E İTİRAZ

Ancak soruşturmanın üzerinden bir buçuk yıldan fazla süre geçtiğini aktaran Tok, “Kesinlikle zaman aşımına uğradı. Bu nedenle Yüksek Disiplin Kurulu ihraç kararını veremez. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne itraz edeceğiz bu karar iptal edilmeli” dedi. Müvekkilinin jandarma ve Mülkiye müfettişi raporlarında suçlu bulunmadığını aktaran Tok şunları söyledi: “Genelkurmay da suçlu olmadığı yönünde görüş belirtti ve müvekkilimin suçsuz olduğuna kanaat verildi.

3 KEZ RAPOR HAZIRLANDI

Ardından ikinci bir rapor hazırlandı. Mülkiye müfettişlerinin ikisi müvekkilimi suçlu, Jandarma'nın iki müfettişi ise müvekkilimi suçsuz buldu. İkiye iki olunca ihraç edilmedi. Ancak üçüncü kez hazırlanan raporda müvekkilim suçlu bulundu. Tabii bu kararda siyasi baskılar da önemli rol oynadı.”

BASKI İÇİN HABER YAPILDI

Albay Çokay'ın ihraç edilmesinden sonra, Mamak Askeri Cezaevi'nden Sincan Cezaevi'ne sevk edildi. Çokay'ın avukatı Tok, geçmişte “Ordu mensuplarına kumpas kuruluyor” diye açıklama ve eylem yapanların bugün “Albay Özkan Çokay, neden ordudan atılmıyor” şeklinde Genelkurmay ve Jandarma Genel Komutanlığı'na baskı niteliğinde haberlere imza attıklarına dikkat çekti.

Oda TV isimli internet sitesinde müvekkili ile ilgili gazeteci Müyesser Yıldız imzalı haberlere dikkat çeken Tok, “Bu haberlerdeki bilgiler hem Jandarma hem de Genelkurmay'ı yöneten dar kadroların bilebileceği bilgiler. Ona bilgilerin nasıl gittiği konusunda ciddi şüphelerimiz var” şeklinde konuştu.

ZAMAN
<< Önceki Haber İhraç kararında ilginç imza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER